Condemnat a un any de presó per criar 27 gossos en un local de 30 metres a València

És propietari d'una botiga d'animals i tenia els cadells en un espai sense ventilació, a les fosques i mal alimentats.

Condemnat a un any de presó per criar 27 gossos en un local de 30 metres a València
Condemnat a un any de presó per criar 27 gossos en un local de 30 metres a València

El propietari d'una botiga de venda d'animals situada en una localitat de l'Horta Nord ha sigut condemnat a un any de presó per criar cadells en un baix insalubre del barri de Ciutat Fallera de València. L'home va ser denunciat l'abril de l'any passat per criar 27 gossos en un local d'uns 30 metres quadrats.

Segons consta en les diligències que la Policia Local de València va remetre a la Fiscalia de Medi Ambient, els animals van ser localitzats en un espai insalubre, sense ventilació, a les fosques, mal alimentats i alguns d'ells malalts; de fet, un cadell va morir l'endemà de ser recuperats.

En el moment de la intervenció policial en el local, el condemnat va admetre que els seus animals no comptaven amb documentació o el preceptiu xip, i igualment va confessar als agents que es dedicava a la venda d'aquests animals “per 500 euros” en la botiga a través d'internet.

El diari Levante-EMV ha publicat aquest divendres que l'acusat ha sigut condemnat a un any de presó per un delicte de maltractament animal continuat, encara que la sentència contempla el canvi de la pena per 30 dies de treballs en benefici de la comunitat en tasques dedicades a cura d'animals.

A més, avança que haurà d'abonar 1.126 euros a la protectora d'animals que es va fer càrrec dels cadells després del desmantellament de la seua granja il·legal. 

També et pot interessar

stats