Condemnat a sis anys de presó el secretari municipal de Benissanó per prevaricació

L’exalcaldessa, María Isabel Castellano, que havia sigut inicialment acusada en aquest mateix procediment, ha sigut finalment absolta.

Imatge d'arxiu de la primera jornada del juí
Imatge d'arxiu de la primera jornada del juí / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a sis anys de presó el secretari municipal de Benissanó (Camp de Túria), i un altre funcionari que regentava una assessoria per un delicte continuat de prevaricació administrativa i pel desviament de prop de 150.000 euros.

Segons consta en la sentència, l’exalcaldessa d'aquesta localitat, María Isabel Castellano, que havia sigut inicialment acusada en aquest mateix procediment, ha sigut finalment absolta.

Aquest juí forma part de la coneguda com a "trama de les assessories", en al·lusió a la signatura d'assessoria de Rafael Parra, que va ser funcionari de l'Ajuntament de Xiva i del Consorci de Museus de la Generalitat entre 2000 i 2005, i que ja ha sigut jutjat per fets similars comesos en altres administracions públiques, juntament amb altres funcionaris i càrrecs electes.

Les contractacions que han sigut objecte d'investigació es van efectuar de 2007 a 2011 entre l'Ajuntament de Benissanó i Rafael Parra, que "utilitzava per a les seues finalitats delictives la societat mercantil Assessors Econòmics Públics".

Tot això es va realitzar "amb el consentiment" del secretari interventor d'aquest Ajuntament, "conscient que s'estaven abonant factures a una mercantil que no tenia contracte amb l'Ajuntament per conceptes vagues i genèrics, sense fixar un preu cert".

També et pot interessar

stats