Condemnat a quatre anys de presó un home de 33 anys per violar una estudiant Erasmus a Alacant

Els fets objecte de juí van tindre lloc el 17 de juny del 2022

Façana de l'Audiència Provincial d'Alacant
Façana de l'Audiència Provincial d'Alacant / Europa Press

Un home de 33 anys ha sigut condemnat a quatre anys de presó per agredir sexualment una jove estudiant d'origen irlandés desplaçada fins a Alacant després de rebre una beca Erasmus. El tribunal de la Secció Segona de l'Audiència d'Alacant, que va enjudiciar els fets, afig una segona condemna addicional per un altre any de presó en considerar també l'encausat autor d'un delicte contra la salut pública: els agents de la Policia Nacional que van acudir al domicili per a arrestar-lo per l'agressió sexual van trobar un hivernacle de marihuana ocult en un armari, la producció del qual estava destinada a la venda a tercers, segons la sentència.

Els fets objecte de juí van tindre lloc el 17 de juny del 2022. La resolució judicial detalla que el condemnat va quedar amb la jove al voltant de les 15:00 hores per a donar una volta en moto. Després, van acudir al pis d'ell, al centre d'Alacant, on es va produir la violació. Quan la víctima va eixir del domicili, va acudir a comissaria per a presentar denúncia. Així, segons relata la sentència, els agents es van personar en la vivenda de l'home condemnat per a procedir al seu arrest.

Mentre li comminaven a vestir-se, van detectar una forta olor de marihuana, la qual cosa els va permetre descobrir la plantació amagada en un armari, on s'emmagatzemaven fins a 48 plantes i una quantitat d'aquesta droga que tindria el valor de 4.504 euros en el mercat il·lícit, segons la sentència. El tribunal va donar credibilitat al relat de la víctima en concloure que havia sigut persistent en tot moment, que no albergava cap motiu per a perjudicar el processament i que no havia incorregut en contradiccions.

Per tot això, la sentència imposa a l'encausat quatre anys de presó pel delicte d'agressió sexual, la mesura d'allunyament a una distància mínima de 500 metres respecte a la víctima durant dos anys i la mesura de llibertat vigilada per altres cinc anys més. D'igual manera, estableix que haurà de compensar la jove amb la quantitat de 5.000 euros.

Respecte al delicte contra la salut pública pel cultiu de marihuana per a la seua venda, a més d'un any de presó, la sentència determina que l'encausat haurà d'abonar una multa equivalent al valor de la droga: 4.504 euros. La sentència és recurrible en apel·lació en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV).

També et pot interessar

stats