Condemnat a quatre anys de presó per abusar de l'amiga de la parella mentre dormia a Benidorm

Els fets van ocórrer l'agost del 2017, quan el processat, la nóvia i l'amiga d'aquesta estaven al domicili d'ell

Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu
Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu / Europa Press

Un home ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a quatre anys de presó per abusar sexualment de l'amiga de la parella a Benidorm mentre la víctima es trobava profundament dormida.

Durant la nit prèvia als fets, els tres havien acudit a un concert en companyia d'un cosí de la nóvia del condemnat i d'un altre amic. El grup havia estat prenent alcohol des del moment en què va començar l'esdeveniment. Després, el processat, la nóvia i l'amiga d'aquesta es van quedar a dormir a la casa on ell residia, de manera que les dues joves van compartir dormitori.

Segons dicta la sentència, al voltant de les 7:30 hores, l'acusat va entrar en l'habitació amb la finalitat de satisfer els seus desitjos sexuals i li va llevar els pantalons i la roba interior a l'amiga de la parella per a penetrar-la. Ella es va despertar en sentir un intens dolor i intentar que el condemnat se n'apartara, espentant-lo i colpejant-lo, amb la qual cosa va aconseguir que l'amiga i nòvia de l'acusat es despertara també.

Després d'una discussió amb aquesta, qui no va creure la versió de l'abús i li va recriminar el contacte sexual amb el seu nóvio, la víctima va abandonar la casa, va telefonar un amic i va interposar una denúncia per l'agressió.

Durant la seua declaració en el judici, el 14 de juny, l'acusat va admetre haver mantingut relacions sexuals amb la jove, però va assegurar que ella havia expressat el seu consentiment. Així, va al·legar que la víctima va fingir que no havia accedit al contacte sexual per tal de no enemistar-se amb l'amiga i parella del processat.

No obstant això, el tribunal confereix credibilitat al relat de la denunciant, en entendre que va sostindre una versió persistent, sense contradiccions, i avaluar que va actuar sense malvolença.

D'aquesta manera, el tribunal va considerar provat que la jove no podia haver accedit al contacte sexual a conseqüència del seu estat d'"endormiscament" i que tampoc va poder "oposar-s'hi o oferir-hi resistència clara".

Per això, l'Audiència Provincial imposa al processat la pena de quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual, a més d'una orde d'allunyament de 300 metres respecte a la víctima durant huit anys. A això afig cinc anys més de llibertat vigilada i una compensació a la jove de 5.000 euros pels danys morals ocasionats.

La resolució judicial és recurrible en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats