Condemnat a cinc anys de presó el jove que va atropellar un home després d'una disputa

La víctima va acabar a l’UCI i les lesions van necessitar 120 dies de sanació

Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu
Audiència Provincial d'Alacant, en una foto d'arxiu / Europa Press

L'Audiència d'Alacant ha condemnat un jove de 26 anys a cinc anys de presó per atropellar-ne un altre amb el seu vehicle. L’home atropellat va acabar a l'UCI. Tot es va iniciar arran d’una disputa sobre una reclamació relacionada amb l'ús d'un habitatge.

La sentència considera provat que el 7 de febrer del 2020 l’acusat va conduir fins a la urbanització Villena Hills (Alt Vinalopó) i va llançar el seu vehicle contra un conegut, que estava pujat a la vorera, al costat de la seua bicicleta. El colp violent va provocar-li lesions de diversa consideració, per les quals va estar hospitalitzat dos dies a l'UCI i va necessitar 120 dies de sanació.

Durant la declaració en el juí, el passat 15 de maig, el processat va admetre que la víctima havia acudit prèviament a sa casa per reclamar-li diners. Poc després, l’acusat va acudir a la urbanització de la víctima per espantar-lo, però va descartar que tinguera motius per a intentar matar-lo. A més, ha assegurat que l’atropellament va ser una “mera distracció”, per estar conduint mentre mirava el mòbil.

El tribunal no confereix credibilitat al relat de la distracció, a la vista de dos informes elaborats pels agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que van concloure que l'atropellament no va ser un accident, sinó un delicte dolós.

Així, la sentència considera a l'acusat autor d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa pel qual li imposa cinc anys de presó, després de considerar l'atenuant de reparació del mal, ja que el processat havia consignat 15.000 euros per a cobrir possibles indemnitzacions a la víctima. A més, el tribunal també estableix la mesura de prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres durant els pròxims deu anys.

La sentència és recurrible en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en el termini de deu dies des de la notificació.

També et pot interessar

stats