Condemnat a 96 anys el violador de l'ascensor

Per tres delictes d'agressió sexual i dues de detenció il·legal comeses entre 2016 i 2017 en les proximitats de l'Hospital La Paz de Madrid.

Condemnat a 96 anys el violador de l\'ascensor
Condemnat a 96 anys el violador de l'ascensor

L'Audiència de Madrid ha condemnat a 96 anys de presó a Pedro Luis Gallego, conegut com 'el violador de l'ascensor', per tres delictes d'agressió sexual i dues de detenció il·legal comeses entre finals de 2016 i 2017 en les proximitats de l'Hospital de La Paz de Madrid. Delictes dels quals l'acusat s'ha declarat culpable. 

L'acusat va portar a terme aquestes agressions després d'haver complit condemna per l'assassinat de dos joves, a Valladolid i a Burgos, i per 18 agressions sexuals més. En el moment dels fets es trobava en llibertat ja que se li havia aplicat la derogació de la doctrina Parot. La reducció de penes per beneficis penitenciaris (treball, estudis, etc) se li havia aplicat sobre el màxim legal permés de permanència a la presó (30 anys) i no sobre el total de la seua pena (273 anys). 

El límit màxim de compliment de la pena serà de 25 anys, destaca en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, encara que en la sentència es fixa que per a aplicar-li beneficis penitenciaris es tindrà en compte la totalitat de la pena.

En la resolució judicial es considera provat que, entre el 16 de desembre de 2016 i el 14 d'abril de 2017, Pedro Luis Gallego va assaltar de manera violenta quatre joves a punta de pistola amb el propòsit d'obligar-les a mantindre relacions sexuals amb ell i va arribar fins i tot a raptar-ne dues i portar-les a un domicili de Segòvia.

També et pot interessar

stats