Condemnat a 22 anys de presó per assassinar un home a Gandia

Una vegada complits dos terços de la condemna, s’acordarà l'expulsió del territori nacional, amb prohibició de tornar-hi per un termini de deu anys

La policia a la porta del domicili a Gandia (Safor)
La policia a la porta del domicili a Gandia (Safor) / Nuria Navarro

Un jurat del jutjat d’instrucció número 2 de Gandia (Safor) ha declarat culpable un home d’haver-ne assassinat un altre al seu domicili i, a més, haver-li furtat el mòbil, les targetes bancàries i el cotxe.

El jurat ha considerat provat que, estant tots dos en cas de l’home assassinat, el condemnat va colpejar la víctima fins a atordir-la i el va emmordassar amb una samarreta, cosa que li va provocar la mort per asfíxia mecànica. També que mentre la víctima no es podia defendre, el condemnat li va sostraure un telèfon mòbil i les targetes del banc, abans furtar-li el cotxe per fugir de l’escena del crim. 

Així, el jutge que instrueix el cas ha condemnat l’assassí a 22 anys de presó —díhuit pel delicte d’assassinat i quatre pel de robatori violent— accessòria de privació del dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna i la imposició d’un terç de les costes del judici, incloses les de l'acusació particular. A més, haurà d’indemnitzar la família amb 42.000 euros. 

També ha sentenciat que, una vegada complits els dos terços del total de la pena imposada, s’acordara l'expulsió del territori nacional, amb prohibició de tornar-hi per un termini de 10 anys.

També et pot interessar

stats