Condemna i rebuig a la violència masclista a la Comunitat Valenciana

Minuts de silenci a la Generalitat i les Corts després de l'assassinat d'una dona ahir a Dénia.

Concentració a les Corts en rebuig a la violència masclista
Concentració a les Corts en rebuig a la violència masclista / À Punt NTC.

Aquest dimecres als migdia hi ha hagut diverses concentracions en institucions públiques  de la Comunitat Valenciana per a a rebutjar l'assassinat d'una dona ahir a Dénia a mans de la seua exparella.

El Consell s'ha manifestat a la porta del Palau de la Generalitat al migdia. La dona assassinada ahir és la víctima que fa 7 enguany a la Comunitat Valenciana per violència de gènere.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha dit al final de la concentració, presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que és "tan important" que en el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista totes les entitats i persones que l'han signat continuen "treballant en aquesta línia" perquè "el sistema de protecció cada dia protegeix milers de dones enfront dels seus agressors i assassins, però hem d'aconseguir que protegisca totes les dones que estan en una situació de risc i de violència de gènere".

Per la seua part la directora general d'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat, María Such, ha assenyalat que aquest cas, en el qual l'exparella tenia en vigor una orde d'allunyament i ja havia sigut condemnat per dos delictes de violència de gènere contra la víctima i dos delictes de violència domèstica comesos contra la filla menor de la víctima, ha de fer "replantejar-nos" el sistema i fer "una revisió d'on s'està fallant".

En les Corts s'ha suspés el plenari per a guardar tres minuts de silenci. Tots els grups parlamentaris s'han sumat a la protesta darrere d'una pancarta amb el lema "Les Corts, contra la violència masclista".  Vox, el partit d'ultradreta que té 10 escons a les Corts, s'ha situat fora de la pancarta i ha trencat, una vegada, més el consens parlamentari sobre la lluita contra la violència masclista. 

També et pot interessar

stats