Condemna per lesions i no de terrorisme per als agressors dels guàrdies civils a Altsasu

L'Audiència Nacional els imposa penes d'entre 2 i 13 anys de presó per atemptat a agents de l'autoritat, lesions, desordes públics i amenaces.

Manifestació per l'alliberament dels deteinguts per l'agressió als agents de la Guàrdia Civil
Manifestació per l'alliberament dels deteinguts per l'agressió als agents de la Guàrdia Civil / Europa Press

L'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'entre 2 i 13 anys de presó els huit joves acusats d'agredir dos guàrdies civils i les seues parelles a Altsasu (Navarra) l'octubre de 2016, però no veu en la seua actuació el caràcter terrorista que els imputava la fiscalia, malgrat la "notabilíssima gravetat dels fets".

La secció primera els condemna per delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions, desordes públics i amenaces, però no de caràcter terrorista, perquè no considera acreditat que les agressions tingueren una finalitat d'aquest tipus, ni que es complisca cap requisit per a condemnar-los per aquests delictes.

En la sentència, el tribunal aprecia els agreujants d'abús de superioritat i d'odi, i considera provat que els acusats van actuar moguts per l'animadversió i menyspreu a la Guàrdia Civil i per motius ideològics, però no veu cap relació entre l'acció i ETA.

També et pot interessar

stats