Condemna davant l'actuació policial transfòbica

Puig ha manifestat que aquesta acció és “absolutament intolerable” i ha qualificat el vídeo de “denigrant”.

Imatge d'una manifestació en el dia de l'Orgull LGTBI.
Imatge d'una manifestació en el dia de l'Orgull LGTBI.

Les imatges en què un agent de la Policia Local profereix insults trànsfobs a una dona transsexual han generat una reacció de condemna unànime entre els partits polítics i els agents socials valencians.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que aquesta acció és “absolutament intolerable” i ha qualificat el vídeo de “denigrant”. “Som un poble respectuós amb una policia local que ajuda la gent”, ha dit en el seu compte de Twitter.

A través del seu compte de Twitter, el PSPV ha qualificat d’intolerables aquestes imatges i ha mostrat el suport a la justícia per la rapidesa a obrir una investigació i “depurar responsabilitats”.

Compromís ha demanat la col·laboració ciutadana per a identificar l’agent i poder presentar una denúncia per delicte d’odi a la Fiscalia.

Qui també ha demanat “accions urgents” i la corresponent sanció als agents és el president de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, que ha manifestat que aquest “cavernícola” taca la imatge de la policia.

En Unides Podem, la portaveu a les Corts, Naiara Davó, ha qualificat l’acció d’intolerable i ha demanat que s’actue contra aquests “atacs d’humiliació i discriminació”.

Des de l’Observatori valencià contra LGTBIfòbia exigeixen al Ministeri de l’Interior com a l’ajuntament corresponent el cessament “immediat” dels agents. “No podem permetre que els agressors continuen impunes”, han manifestat. Així també s’ha pronunciat la Federació Estatal LGTB, que condemna “amb rotunditat” l’acció dels policies i exigeix que se’ls identifique.

També et pot interessar

stats