Condemna de 9 anys de presó per als membres de La Manada

L'Audiència Provincial de Navarra considera que els fets són abús sexual continuat, no una agressió sexual com demana la fiscalia i la víctima.

Expectació mediàtica al Palau de Justícia de l'Audiència de Navarra
Expectació mediàtica al Palau de Justícia de l'Audiència de Navarra / EFE

Abús sexual continuat, no agressió. La sentència s'ha donat a conéixer enmig d'una gran expectació mediàtica a la mateixa sala on, al novembre, es va celebrar la vista oral. L'ha llegida el magistrat José Francisco Cobo, president del tribunal i de la Secció Segona de l'Audiència. Un dels magistrats, Ricardo González, ha demanat la lliure absolució dels acusats en un vot particular.

La fiscalia sol·licitava 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun dels cinc joves sevillans integrants del grup La Manada i una indemnització de 100.000 euros per a la víctima. L'acusació particular, per la seua part, demanava 24 anys i nou mesos de presó i 250.000 euros d'indemnització pels mateixos delictes. Les acusacions populars de l'Ajuntament de Pamplona i del Govern Foral, 25 anys. Les defenses, l'absolució.

José Ángel Prenda (28 anys), Jesús Escudero (27 anys) i Ángel Boza (26 anys), Antonio Manuel Guerrero (29 anys) i Alfonso Jesús Cabezuelo (29 anys) no han estat presents en la lectura de la sentència. L'han coneguda des de Pamplona i Alcalá Meco, on estan en presó preventiva des del 8 de juliol de 2016, l'endemà que es produïren els fets.

Tampoc ha assistit a la lectura la víctima, una universitària madrilenya de 20 anys en l'actualitat i que en tenia 18 quan va patir els abusos sexuals.

Es tracta d'una de les sentències més esperades dels últims temps a causa de l'alarma social que va generar el cas. Tot fa pensar que la sentència podria seguir el mateix camí.

També et pot interessar

stats