Condemat a 22 anys de presó per assassinar un home sense llar i lesionar-ne tres més a Alacant

Un segon home també ha rebut una pena per agredir tres persones en el mateix atac, que ha acordat substituir per l'expulsió del país

L\'Audiència d\'Alacant jutja un home per abusar sexualment de la neboda menor d\'edat
Imatge d'arxiu de l'Audiència d'Alacant / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a un total de 22 anys i sis mesos de presó a l'home jutjat per matar-ne un altre amb una pedra de grans dimensions en un assentament de persones sense llar situat al Tossal d'Alacant. La sentència confirma les penes acordades entre les acusacions i les defenses en la primera sessió del judici, després que tant este acusat com un segon reconegueren l'autoria dels fets. El jurat popular va emetre un veredicte de culpabilitat per als dos acusats per unanimitat per l'assumpció de la responsabilitat i els testimoniatges de les tres persones ferides i de l'agent de Policia Nacional, que també va resultar ferit en intervindre.

Els fets van tindre lloc el 21 d'abril del 2023, quan els dos condemnats van acostar-se a l'assentament amb un ganivet. Allà van atacar diverses persones amb pedres i esta arma blanca. La víctima mortal era una persona amb problemes de mobilitat a causa d'una operació recent. L'autor confés va assassinar-lo amb una pedra de tres quilos.

Ambdós atacants van ser detinguts. L'autor de la mort, de 26 anys, té una pena de 16 anys i mig pel delicte d'assassinat amb traïdoria, ja que la víctima no podia defendre's. A més, se sumen dos anys de presó més per cadascun dels tres delictes de lesions a tres persones sense llar. L'última pena és pel delicte de resistència i les lesions provocades a un agent en el moment de la detenció. El segon d'ells, de 30 anys i també de nacionalitat algeriana, acumula tres penes de dos anys de presó per cada delicte de lesions. L'home, però, ha acordat la substitució per l'expulsió del país.

Quant a les indemnitzacions, l'assassí haurà de pagar a la filla del mort 100.000 euros i 60.000 euros als dos germans i la mare. També haurà de compensar el policia agredit amb 2.955 euros. Els dos condemnats, de manera conjunta i solidària, hauran d'abonar indemnitzacions de 7.500, 6.750 i 1.350 euros a les tres persones ferides en l'atac.

També et pot interessar

stats