El concurs de gamba roja de Dénia tria els huit finalistes

Els cuiners es donaran cita aquest dimarts al Mercat Municipal de Dénia i competiran per fer el millor plat.

La gamba roja de Dénia serà la gran protagonista de tots els plats
La gamba roja de Dénia serà la gran protagonista de tots els plats / Arxiu

El Mercat de Dénia serà testimoni aquest dimarts de la novena edició del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, que reunirà joves promeses de la gastronomia espanyola perquè elaboren els seus plats amb la gamba roja com a ingredient estrela. La Confraria de Pescadors de Dénia facilitarà la gamba roja, mentre que cada participant aportarà els productes necessaris per a l'elaboració de la seua recepta.

La novena edició del concurs, organitzat per l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de la Marina Alta, en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia, ja ha triat els huit finalistes. Dels 78 participants, a la final arriben dos madrilenys i dos extremenys, un valencià, un alacantí, un tinerfeny i un sevillà.

Els concursants que enguany competiran per fer el millor plat amb la gamba roja són: José Luis Peralta, del restaurant La Perfumería (València); Chelo Berná, del restaurant El Galgo (Elx); Juan Manuel Salgado, del restaurant Dromo (Badajoz); Andrea Ravasio, del restaurant Baobab Suites (Adeje, Tenerife); Alejandro Gómez, del restaurant Hotel Gravina 51 (Sevilla); Alberto Montes, del restaurant Atrio (Càceres); Iván Muñoz, del Chirón (Valdemoro, Madrid) i Antonio Javier González, del restaurant MasterChef (Madrid).

Un jurat format per experts culinaris i crítics gastronòmics avaluarà les creacions d'acord amb la presentació, el gust i la importància de la gamba roja en cada plat i proclamarà el vencedor del certamen. 

També et pot interessar

stats