Conclouen amb èxit els dos assajos previs al llançament a l'espai del Miura 1

L'empresa il·licitana PLD Space destaca que els bons resultats obtinguts durant aquestes proves donen llum verda a la missió de vol del microllançador suborbital

El coet Miura en una imatge d'arxiu / PLD Space
El coet Miura en una imatge d'arxiu / PLD Space

L'empresa PLD Space ha conclòs amb èxit els dos assajos previs al llançament de la primera unitat de vol del coet espanyol, els tests dels cables umbilicals i una prova de càrrega completa que inclou els procediments anteriors a l'arrancada del motor, passos previs per a intentar enviar a l'espai el Miura 1.

Els bons resultats obtinguts durant aquestes proves donen llum verda a la missió de vol del microllançador suborbital, ha informat la companyia il·licitana.

Aquest llançament tindrà lloc a les instal·lacions del Centre d'Experimentació d'El Arenosillo (Cedea) de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), a Huelva.

La missió de vol es durà a terme en una de les diferents finestres que PLD Space té reservades a l'octubre i novembre.

Aquest serà el tercer intent de llançament de Miura 1, perquè el passat 31 de maig l'empresa va posposar el vol del seu llançador pels vents en altura i el 17 de juny, ho va tornar a intentar i s'hi va produir un avortament automàtic a 0,2 segons de l'enlairament.

Des de llavors, l'empresa no ha pogut fer un nou intent de vol per l'obligat compliment de la normativa vigent de prevenció d'incendis, les altes temperatures i la coordinació amb la Guàrdia Civil per a garantir la zona de seguretat, han destacat.

Per tot això, l'equip ha aprofitat els últims mesos per a analitzar el que va succeir en el primer llançament i fer totes les verificacions necessàries per a garantir al màxim l'èxit del vol.

La principal conclusió d'aquesta anàlisi corrobora que l'avortament automàtic es va produir pels temps de solta dels umbilicals (els cables que connecten el coet amb la rampa), encara que fa llum sobre el motiu d'aquest retard d'un d'aquests de tan sols una dècima de segon.

Així, després de finalitzar les revisions tècniques, la unitat de vol de Miura 1 ha tornat recentment a la base llançament de PLD Space a Huelva des de les seues oficines centrals a Elx.

"Només està pendent que l'INTA i PLD Space concloguen la revisió formal de vol i que, després de la integració de la càrrega de pagament del Centre Alemany de Tecnologia Aplicada i Microgravetat (ZARM), pertanyent a la Universitat de Bremen, es procedisca a formalitzar l'autorització de vol", han conclòs.

També et pot interessar

stats