Conclou el quart Fòrum de Municipis d'Interior a Montanejos

En la trobada s'ha debatut sobre la lluita contra el despoblament.

En la trobada han intervingut més de setanta municipis de la Comunitat Valenciana.
En la trobada han intervingut més de setanta municipis de la Comunitat Valenciana.

Unir forces entre els pobles més menuts, implicar-hi totes les administracions i fer front al despoblament són alguns dels missatges que ha trasmés el president de la Diputació de Castelló, José Martí, en el quart Fòrum de Municipis d'Interior de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que ha conclòs aquest dissabte a Montanejos (Alt Millars), la localitat amfitriona.

En el fòrum han participat l'alcalde de la localitat amfitriona, Miguel Sandalinas; la directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament, Jeanette Segarra; el director general de Turisme, Herick Campos; i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil. 

Martí ha insistit en la necessitat de ser incisius i constants en les reivindicacions i ha animat els pobles d'interior a convertir-se “en un verdader ‘lobby’” i unir-se per a fer reivindicacions davant de l'administració. Entre les novetats, ha destacat que la corporació provincial destinarà 5,6 milions d'euros al Fons de Cooperació Municipal per a aportar la mateixa quantitat que la Generalitat, i que el pla 135 es mantindrà i aportarà una visió més pròxima a les necessitats dels municipis amb menys habitants.

D'altra banda, el director general de Turisme, Herick Campos, ha animat els alcaldes presents a treballar “colze a colze” amb els empresaris locals i amb les administracions “per a oferir nous productes turístics que ajuden a cohesionar el territori i per a donar a conèixer l'interior com a destinació sostenible i hospitalària”. Jeanette Segarra, directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament, ha defensat el dret a tindre les mateixes condicions de vida a la costa i a l'interior i ha insistit a “pensar en positiu” per a traure tota la potencialitat de l'interior.

Inauguració de Villa Purificación

L'alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, ha posat en valor les instal·lacions que acullen aquesta trobada, Villa Purificación, una antiga vila modernista construïda entorn de 1929 i que s'ha inaugurat aquest cap de setmana després que la restauraren. Un edifici que estarà enfocat a partir d'ara al turisme de congressos entre els municipis d'interior de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats