Conciliació i corresponsabilitat encara són una assignatura pendent

Les tasques de cures i les jornades reduïdes continuen recaient majoritàriament en les dones

Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat familiar / À Punt NTC

El 23 de març és el Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat familiar, dues assignatures encara pendents a Espanya tant per a les empreses com per a les mateixes famílies. Aconseguir un equilibri entre treball, responsabilitat i oci és complicat, especialment per a les dones, per això són elles les que més ús fan de les jornades de treball reduïdes, segons els informes derivats dels plans d'igualtat de les empreses. 

Cristina Ochando, portaveu de la secretaria d’Igualtat del sindicat Comissions Obreres del País Valencià, explica que és a causa dels “horaris irracionals” que treballadors i, sobre manera treballadores, hagen d’optar per una reducció de jornada o deixar per complet la feina. 

Malgrat això, s’està avançant a poc a poc i els horaris cada vegada són una mica més flexibles, un canvi que és clau per a poder conciliar. 

Pel que fa a la corresponsabilitat, molts homes encara han d’acabar d’entendre que no es tracta d’ajudar a netejar la casa o a fer el dinar, sinó de repartir per igual les tasques domèstiques i les responsabilitats, ja que la casa és de tots dos i tots dos han de menjar.

També et pot interessar

stats