Concentracions de rebuig a tota la Comunitat Valenciana per l’últim cas de violència masclista

El presumpte agressor, que va confessar haver mort la dona en ser detingut, passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Concentració dimarts de matí a la Subdelegació del Govern a Alacant
Concentració dimarts de matí a la Subdelegació del Govern a Alacant

Diverses institucions valencianes, entre les quals hi ha la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oriola, convoquen dimarts al matí la ciutadania a rebutjar, silenciosament, l’assassinat d’una dona de 60 anys estrangulada ahir, presumptament, per la seua parella a la ciutat del Baix Segura. El presumpte agressor, que va confessar haver mort la dona en ser detingut, passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

La directora de l’Institut Valencià de la Dona, Maria Such, ha recordat dimarts al matí en declaracions a l’informatiu Les notícies del matí, la importància de denunciar qualsevol agressió. “Si som coneixedors d’aquesta situació, tenim més possibilitats de coordinar-nos amb la policia i el sistema judicial, i posar tots els mecanismes possibles per a la protecció i la intervenció amb les dones”, ha manifestat.

Així mateix, durant l’entrevista s’ha recordat que el telèfon 016 s’ocupa d’atendre les dones víctimes de la violència de gènere. És gratuït i no deixa rastre en la factura, però cal esborrar-lo de la llista de telefonades.

També et pot interessar

stats