Concentracions davant del Palau de la Generalitat per a reclamar la reversió de l'Hospital de Dénia

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta denuncia la mala atenció que reben els 150.000 usuaris de la comarca.

Concentració d'aquest dijous
Concentració d'aquest dijous

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta s'ha concentrat aquest dijous a les portes del Palau de la Generalitat per a reclamar al govern valencià la "reversió real" de l'Hospital de Dénia i que passe a ser de gestió pública. Vora un centenar de persones s'ha donat cita a la plaça de Manises de València per a dir "prou" a les retallades de recursos en la sanitat pública i han exigit a la Generalitat que complisca les promeses i deixe de "donar excuses". 

El col·lectiu denuncia la mala atenció sanitària que reben els vora 150.000 usuaris de la comarca i insisteix que l'empresa privada que gestiona el centre hospitalari no respecta les condicions pactades amb la plantilla. Eixa és la causa, segons diuen, que els professionals sanitaris se'n vagen. 

El subsecretari de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, ha rebut representants de la plataforma i els ha traslladat que una de les empreses propietàries de la concessió ha demanat "més diners", tot i que des de la Conselleria d'Hisenda "se'ls ha dit que no en poden demanar més". Fonts de la Conselleria de Sanitat informen que es continua treballant en les negociacions per a poder revertir el departament sanitari. 

L'Hospital de Dénia, amb un contracte de concessió que acaba el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d'Empreses format DKV, amb el 65% de les accions, i Ribera Salut, amb el 35%. 

També et pot interessar

stats