Concentracions per la mort d'una dona a Alboraia a causa de la violència masclista

La Guàrdia Civil investiga si la jove de 29 anys va morir per ofegament.

Concentracio a les portes de l'Ajuntament d'Alboraia.
Concentracio a les portes de l'Ajuntament d'Alboraia.

Nombroses concentracions aquest dimarts per l’assassinat de Beatriz, la jove de 29 anys d'Alboraia, a causa de la violència masclista. S'han viscut mostres de rebuig a les portes de la Generalitat, l'Ajuntament d'Alboraia, al d'Alacant, a la delegació del govern espanyol a València, a les Corts, a la Diputació de Castelló i a centenars de municipis valencians. També a les instal·lacions d'À Punt Mèdia els treballadors han guardat tres minuts de silenci per a mostrar el seu condol a la família de Beatriz i la tolerància zero a les agressions masclistes. 

La Guàrdia Civil investiga si la dona va morir per ofegament. Encara que en el pis hi havia sang, el cos no presentava ferides i serà l'autòpsia la que en determine les causes. La parella, un home de 48 anys, es va suïcidar en llançar-e pel balcó des d'un cinqué pis, després d'autolesionar-se a la monyica i al pit amb una arma blanca. 

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana en funcions, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que l'autòpsia determinarà "el que sens dubte és un homicidi presumiblement per part de la seua parella, que després acaba llançant-se al buit" quan la policia i els bombers van entrar al domicili.

Dos dies de dol

L'Ajuntament d'Alboraia ha decretat dos dies de dol en què les banderes de tots els edificis institucionals onejaran a mitja asta. L'alcalde d'Alboraia en funcions, Miguel Chavarría, ha donat per fet que és un cas de violència masclista. Les dues persones eren parella de fet i mantenien una relació des de fa uns quatre anys. Chavarría ha explicat que no consten denúncies prèvies per maltractament.

Vox parla de "violència intrafamiliar"

A les Corts, cinc dels sis grups amb representació parlamentària s'han situat darrere d'una pancarta unitària amb el lema "Les Corts, contra la violència masclista" a les portes de la cambra autonòmica.

Per contra, Vox s'ha concentrat a banda amb l'argument que està "sempre al costat de les víctimes, siguen del sexe que siguen: dona, home, xiquet o ancià". Així mateix, han explicat que prefereixen parlar de "violència intrafamiliar i no de la mal anomenada violència de gènere".

També et pot interessar

stats