Concentracions, manifestacions i conferències en el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa

Diversos actes se celebraran a deu localitats entre les quals es troben Castelló, València i Alacant.

Concentracions, manifestacions i conferències en el Dia Internacional per a l\'Erradicació de la Pobresa
Concentracions, manifestacions i conferències en el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa

Aquest dijous 17 d'octubre se celebra el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa amb més de 180 ONGD, entitats socials, sindicats i universitats adherides a la Campanya Pobresa Zero que organitzen prop d'una vintena d'actes amb el lema “Ens volem sense pobresa i defenent el planeta. Per la justícia i la igualtat, mobilitza’t”.

Entre els actes que se celebren en localitats com Alacant, Castelló i València, destaquen concentracions, manifestacions, conferències i actuacions per a sensibilitzar sobre el creixement dels nivells de pobresa i desigualtat a la Comunitat i a escala global, "demanar als representants polítics que actuen per a garantir els drets de totes les persones".

Així, concretament a València, a les 11:00 hores, es realitzarà la performance Roda de premsa de les oprimides, amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià, Francachela Teatre, Vicente Cortés, i alumnat de la UPV, a la plaça de Manises. L'endemà, divendres, a les 22.30 hores tindrà lloc el Concert de Benvinguda de la Universitat de València amb Zoo Jazzwoman a la plaça de bous.

El dissabte 19, de 10:30 a 14:00 hores, hi haurà una exposició de dibuixos Pobresa Zero dels CEIP Jaume Balmes i Alejandra Soler, al costat d'una actuació de clown al mercat de Russafa. A la vesprada, a les 18:00 hores, arrancarà una manifestació sota el lema “Ens volem sense pobresa i defenent el planeta Zero. Més Fets i Menys Promeses. Drets ja”, des de la plaça d’Alfons el Magnànim.

A Alacant, el dijous 17 d'octubre, a les 18:00 hores se celebrarà el fòrum “Ens volem sense pobresa i defenent el planeta”, amb Tom Kucharz, d'Ecologistes en Acció, Patricia Dopazo, activista feminista, Salvador Perelló, de ProemAid, Lara Ferrándiz, de la Campanya Pobresa Zero, i Antonio Mira-Perceval, de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, en el Port Ferrisa, del carrer de Jordi Joan, 21.

L'endemà, divendres, a les 19:00 hores s'ha convocat la concentració Pobresa Zero a la Petxina de l'Esplanada d'Espanya.

A Castelló de la Plana, el divendres 18 d'octubre, a les 11:00 hores, es realitzarà una performance i concentració contra la pobresa sota el lema “Ens volem sense pobresa i defenent el planeta”. A les 19:00 hores, serà Guatemala, l'eterna segrestada. Conversatori amb dones defensores del territori a Guatemala a la Llotja de Cànem.

El dilluns 21, a les 14:30 hores, s'impartirà la conferència Ecofeminismo: un moviment social per a revertir la guerra contra la vida, amb Yayo Herrero, antropòloga, enginyera i ecofeminista, a la sala d'actes de l'Escola del Rectorat de la Universitat Jaume I. Finalment, el dimecres 23, a les 19:00 hores es conclourà amb la conferència La cara més femenina de la pobresa. Ens volem sense pobresa, amb Yayo Herrero a la plaça de l’Hort dels Corders, 4.

També et pot interessar

stats