Concentració a València en suport a la víctima d'una violació el passat agost

Denuncien que tres mesos després no s'han adoptat mesures cautelars contra els presumptes agressors.

Protesta a la plaça de l'Ajuntament de València, aquest divendres
Protesta a la plaça de l'Ajuntament de València, aquest divendres / À Punt

Diversos col·lectius feministes s’han concentrat aquest divendres a València per a donar suport a la víctima d'una violació en grup que va tindre lloc el passat agost i exigir mesures cautelars per als quatre presumptes agressors, ja que tres mesos després dels fets ni tan sols se'ls ha pres declaració.

La faíilia i l’entorn de l'adolescent, menor d'edat, havien convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament per a denunciar que, davant l’agressió sexual, la justícia no està tenint “ni una resposta ràpida ni justa, malgrat la gravetat dels fets”. Recorden que la víctima no ha tingut cap tipus de mesura de protecció.

La violació va ocórrer la matinada del 8 al 9 d’agost en un poble valencià i, vint dies després de la denúncia, interposada l’endemà per la víctima, les forces de seguretat detingueren els presumptes autors, dos adults i dos menors. Els col·lectius feministes critiquen la tardança en els arrestaments i el fet que se'ls deixara en llibertat sense haver comparegut al jutjat. Els dos presumptes agressors que tenen menys de díhuit anys han sigut citats a declarar davant la Fiscalia de Menors a finals d'octubre, tres mesos i mig després dels fets.

Diverses joves amb pancartes en suport de la víctima

L’activista de la plataforma Alerta Feminista Cándida Barroso ha assegurat que la lentitud judicial està provocant un gran "dolor" a la víctima i ha lamentat que des de les institucions públiques s'anime les dones a denunciar aquests fets però, paral·lelament, no es prenguen mesures i deixen les víctimes en el limbe. "Denuncia una jove acompanyada de sa mare i quasi quatre mesos després ella està passant la vergonya i l'agonia de creuar-se amb els seus violadors, que damunt es riuen d'ella", ha manifestat. Situacions com aquesta, ha recalcat, són un element dissuasori perquè altres víctimes de violació puguen denunciar.

També et pot interessar

stats