Concentració a València en suport del poble kurd

Desenes de persones han denunciat "els atacs de la Turquia d'Erdogan" davant del consolat turc.

Concentració a València
Concentració a València / @VLCambKurdistan

Desenes de persones han participat en una concentració a la ciutat de València per a denunciar "els atacs de la Turquia d'Erdogan contra Rojava" i "defensar el dret a la vida i a l'existència del poble kurd", ha explicat el Comité Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan, que ha convocat l'acte.

L'acció ha tingut lloc davant del consolat de Turquia, on els participants han mostrat pancartes amb el lema "València amb Kobane". Precisament, aquest diumenge 1 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Solidaritat amb aquesta ciutat kurdosiriana, una data que recorda la derrota del Daesh fa cinc anys.

L'acte forma part de les campanyes internacionals #RiseUp4Rojava i #WomenDefendRojava i ha tingut reproduccions en ciutats d'arreu del món. A València, els participants han ballat danses kurdes i també han llançat missatges de suport a Abdullah Öcalan, líder kurd empresonat des de 1999.

Des del Comité Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan defensen “la necessitat de la mobilització internacionalista i d'estendre la solidaritat amb la lluita antifeixista del poble kurd per la vida i la llibertat”.

També et pot interessar

stats