Concentració a València en suport a l'home negre detingut al metro per no portar mascareta

El jove assegura que és una víctima i diu que no va fer "res roín" que motivara l'actuació dels vigilants de Metrovalència.

Imatge de portada: Concentració a València en suport del jove detingut

El jove negre que va ser immobilitzat i detingut per vigilants de seguretat de Metrovalència amb l'ajuda de dos passatgers el passat cap de setmana ha indicat que durant l'incident el van "agarrar pel coll" i ha afirmat que "no ha fet res dolent" durant una concentració convocada aquest dijous a València en rebuig dels fets pel col·lectiu Uhuru.

Amb la protesta, diferents col·lectius volen visibilitzar el que consideren agressions racistes que es produeixen en tot el territori espanyol. Asseguren que s'ha comés una greu injustícia amb aquest jove. Els assistents en la protesta llançaren proclames com ara "Ja n'hi ha prou de racisme criminal", o "No al racisme". El mateix afectat va insistir que va ser una víctima i que en cap moment va agredir ningú ni va fer res que motivara l'actuació dels vigilants.

Uhuru demana que la Generalitat es persone com a acusació en el cas. Els fets, que alguns usuaris de la xarxa de Metrovalència van gravar, es jutjaran d'ací a deu dies, el 20 de juliol. La Fiscalia d'Odi de València ha obert una investigació d'ofici per un possible delicte d'odi, i també ho ha fet Ferrocarrils de la Generalitat. D'altra banda, els vigilants de seguretat han denunciat el jove per lesions, pels colps que ell els va pegar, segons diuen, durant la detenció.

També et pot interessar

stats