Concentració a València en rebuig a l’intent d’assassinat de Cristina Fernández de Kirchner

La vicepresidenta de l'Argentina va ser encanonada per un home que va disparar, però la pistola fa fallar i la política va resultar il·lesa

Manifestació en València en rebuig a l’intent d’assassinat de Cristina Fernández de Kirchner / À Punt NTC

Desenes de persones s’han concentrat aquest divendres a la vesprada davant de la plaça de l’Ajuntament de València per mostrar el rebuig a l’intent d’assassinat de la vicepresidenta de l’Argentina, Cristina Fernández de Kirchner. Les mostres de suport també s’han donat en altres ciutats espanyoles, com Madrid. 

A València, María Claudia Cambi, presidenta de la Fundació Internacional de Drets Humans, ha explicat en declaracions a À Punt que es manifesten “en defensa de la democràcia, la tolerància i la convivència, i contra els discursos d’odi, ja que aquest atemptat no és casualitat, sinó que s’ha encoratjat amb cada notícia falsa i amb la deshumanització del contrari”.

Els fets han ocorregut aquest divendres, quan un home ha intentat disparar a Kirchner als voltants del seu domicili, mentre se celebrava una vigília per a donar-li suport. L’agressor li ha apuntat al cap amb una pistola i ha arribat a prémer el gallet, però l'arma no s'ha disparat i la política ha resultat il·lesa. 

L’ambaixada argentina a Madrid ha agraït les mostres de suport “davant d'un succés tan trist" que ha rebut de diverses autoritats d'Espanya, entre altres el president del govern, Pedro Sánchez.

"Així mateix, la nostra gratitud al manifest de suport de les diverses agrupacions polítiques, sindicats, mitjans i institucions, així com al dels ciutadans i ciutadanes que veuen preocupats com els discursos de l'odi tenen la pitjor de les conseqüències: generar violència i atemptar contra la democràcia", ha afegit en un comunicat.

També et pot interessar