La concentració a València contra la detenció de Pablo Hasél acaba amb càrregues policials

El raper ha sigut condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

La policia carregant contra alguns manifestants en la concentració a València contra l'empresonament del raper Pablo Hasel

Al voltant de tres-centes persones s’han concentrat a València en suport del raper Pablo Hasél, que ha sigut detingut aquest dimarts a la Universitat de Lleida en compliment de la sentència que l'ha condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

La concentració a la plaça de l'Ajuntament de València s'ha produït de manera pacífica, però al final de la mateixa hi ha hagut càrregues policials. L'actuació policial s'ha iniciat quan els concentrats s'han intentat desplaçar cap al carrer de les Barques. Fonts de la delegació del govern espanyol han explicat que algunes d'aquestes persones han intentat bolcar mobiliari urbà, i que per la qual cosa els antidisturbis han actuat.

La policia ha tornat a carregar per a desallotjar la plaça de l'Ajuntament i alguns dels participants en la protesta s'han dirigit fins al carrer Xàtiva, on s'han dispersat. En els voltants, s'han bolcat alguns contenidors i s'ha cremat un d'ells, situat al carrer Cervantes, fins on s'han desplaçat els bombers per a apagar les flames.

Les concentracions en rebuig a la detenció a Hasel s'han produït en altres ciutats valencianes com Castelló i Alacant. La més nombrosa de l'Estat ha sigut a Barcelona amb milers persones concentrades davant la delegació del govern espanyol, una concentració que ha derivat en manifestació. Durant aquesta s'ha produït crema de contenidors, càrregues policials i barricades per part dels manifestants. També a Girona s'han produït incidents entre manifestants i policia i , a Lleida, s'han viscut moments de tensió.

Els Mossos d'Esquadra han detingut Hasél aquest dimarts al matí a la Universitat de Lleida. El raper està acusat d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, uns delictes que s'han dictat a l'empara de la llei mordassa i que s'atribueixen a una de les seues cançons i a 64 missatges que va compartir a la xarxa social Twitter.

També et pot interessar

stats