Concentració silenciosa a Alginet per a condemnar l'assassinat d'una veïna

La víctima era parella del nebot del presumpte agressor, que es va suïcidar després de cometre el crim

Alginet guarda dos minuts de silenci en rebuig a l'assassinat d'una veïna
Alginet guarda dos minuts de silenci en rebuig a l'assassinat d'una veïna / À Punt NTC

Alginet, a la Ribera Alta, continua commocionat per l'assassinat de Verònica, una veïna de 33 anys, a mans presumptament de l'oncle del seu marit, que es va suïcidar després. Aquest dimecres el municipi ha guardat un minut de silenci en rebuig del crim, que no s'ha qualificat de violència de gènere, ja que la víctima i el suposat agressor no mantenien cap relació sentimental.

L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial. Les banderes onegen a mitja asta i desenes de persones s'han concentrat a les portes del consistori per a condemnar el cas i tota classe de violència exercida contra les dones en general. "El fet de ser menys potent físicament no dona dret ningú a maltractar i menys encara a llevar-li la vida a una altra persona", ha manifestat en declaracions a À Punt María José Martínez, regidora d'Igualtat.

Mentrestant, la Guàrdia Civil segueix en les perquisicions associades amb la investigació del crim. La dona, que tenia dos fills de 8 i 9 anys, va morir a ganivetades. L'oncle de la parella va ser suposadament el seu botxí, que va perpetrar l'assassinat en el domicili familiar i davant dels menors. Posteriorment, es va llançar al carrer des d'una finestra de la vivenda i va morir de forma immediata a conseqüència del colp.

L'alcalde en funcions i regidor de Policia Local, Andrés Añón, ha apuntat que l'Ajuntament ha proporcionat assistència psicològica als dos xiquets. I ha assenyalat que la mare era "molt coneguda" perquè treballava com a cambrera els caps de setmana en diversos bars del poble. Tot i que no va nàixer a Alginet, feia més de quinze anys que vivia allà i procedia de Lleó.

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, també ha condemnat des de Dénia el crim i ha instat a millorar l'educació en l'àmbit emocional. En declaracions a mitjans de comunicació ha advocat per "eliminar i erradicar la violència" de les relacions personals i especialment cap a les dones.

També et pot interessar

stats