Concentració a Sagunt en rebuig a l’assassinat masclista

L’home es va saltar l’orde d’allunyament per a matar-la i després es va suïcidar

Una veïna deixa flors en un altar improvisat durant el recorregut
Una veïna deixa flors en un altar improvisat durant el recorregut / Ainhoa Alberola
14 de maig 2021 - 20:58

Aquest divendres, al voltant de 500 persones s’han concentrat a Sagut per a rebujtar l’assassinat masclista del passat diumenge a la capital del Camp de Morvedre, en què un home va apunyalar la seua exparella de 60 anys i posteriorment es va suïcidar.

Convocats per la Coordinadora Feminista i amb pancartes com “No estàs sola” i “Som el crit de les que ja no hi són”, el veïnat ha fet un itinerari que ha finalitzat a la rotonda de la Tolerància, on la Coordinadora Feminista ha llegit un manifest per a “exigir que es doten de més recursos econòmics i de personal als equips que treballen en l'atenció a les dones que denuncien una situació de violència masclista”. Així mateix, han demanat “que es continuen revisant els protocols actuals d'alerta a situacions de maltractament masclista i una revisió de l'actual Valoració Policial del Risc”.

La capçalera de la comitiva on es pot llegir "No estàs sola"
La capçalera de la comitiva on es pot llegir "No estàs sola" / Ainhoa Alberola

La dona assassinada per la seua exparella havia interpossat una denúncia per maltractament i l’assassí tenia una orde d'allunyament que li prohibia acostar-se a la víctima. Després de cometre el crim, l’home va llançar-se al buit des d'un quart pis en el moment en què va arribar la policia.

També et pot interessar

stats