Concentració amb mantes i ciris a València per a fer visible la pobresa energètica

Així, escenificaran “la situació de milions de persones que passen fred perquè no poden pagar la factura d'electricitat i gas”.

Concentració amb mantes i ciris a València per a fer visible la pobresa energètica
Concentració amb mantes i ciris a València per a fer visible la pobresa energètica

La Plataforma per un Nou Model Energètic ha convocat una concentració aquest dimecres a les 19:00 hores a la plaça de l'Ajuntament de València, on els participants protestaran abrigats amb mantes i amb ciris per a visibilitzar la pobresa energètica.

Segons ha destacat l’associació, les mantes i els ciris seran un “símbol de la situació de milions de persones a Espanya que passen fred a les seues llars perquè no poden pagar la factura d'electricitat i gas”.  

A més, han lamentat que aquest és “un problema que en l'última dècada s'ha vist agreujat per la reducció dels ingressos de les famílies i els successius increments en els preus de l'energia, tot això sumat a la mala qualitat de l'edificació”.

A València, “més del 23% de les llars pateixen una despesa energètica superior a la renda mínima d'inserció", ha afirmat la plataforma. Aquest indicador, han afegit, “no és homogeni i coexisteixen districtes urbans amb diferents valors, que van del 12% fins al 34%”. 

D’aquesta manera, l'organització ha reclamat “una llei de mesures de protecció integral contra la pobresa energètica que no solament garantisca un consum energètic mínim per a totes les llars, sinó que també aborde les causes profundes del problema”. 

 

La concentració de València també es repetirà en altres ciutats com Madrid o Saragossa.

També et pot interessar

stats