Concentració davant del CIE de Sapadors per a reivindicar que el 12-O "no hi ha res a celebrar"

Diferents col·lectius consideren que l'efemèride representa l’inici d’un procés de “violenta imposició cultural, econòmica i política”.

La marxa, pel carrer Colom de València
La marxa, pel carrer Colom de València

Aquest dissabte 12 d'octubre, amb motiu del Dia de la Hispanitat, diferents col·lectius s'han concentat a la porta del CIE de Sapadors per a reivindicar que en aquesta data “no hi ha res a celebrar”. 

La manifestació a València, convocada a les 11:30 hores, sorgeix de la Xarxa de Col·lectives Antiracistes de València (Redcola), amb el suport d’altres associacions. Amb aquesta jornada, segons assegura l’organització, es vol generar una “vertadera presa de consciència" en la societat espanyola i valenciana. "El procés de colonització no és un fet del passat, sinó que es manté i es reinventa en els nostres dies amb les polítiques globals i nacionals", han indicat en un comunicat.

En aquest sentit, la xarxa Redcola ha assegurat que el 12 d'octubre representa l'inici d'un procés de “violenta imposició cultural, econòmica, política i militar”. Entre les seues principals demandes estan el tancament del CIE de Sapadors, justícia per a les víctimes del racisme, el cessament de la persecució al col·lectiu de manters i la derogació de la llei d'estrangeria. 

També et pot interessar

stats