Concentració al CIE de Sapadors per a exigir explicacions per la mort d'un intern

Amb el gest es pretén “reclamar que s’aclarisca què ha succeït, determinar les responsabilitats i sancionar els culpables”.

Convocatòria de la concentració d’aquest dimarts, 30 de juliol
Convocatòria de la concentració d’aquest dimarts, 30 de juliol

La porta blava del CIE de Sapadors es tornarà a omplir de manifestants aquest dimarts per a demanar explicacions sobre la mort de Marouane Abouobaida, l’intern marroquí que es va suïcidar el passat 15 de juliol. 

La Unió d’Associacions Marroquines de la Comunitat Valenciana i la campanya CIES NO han convocat una concentració a la porta del centre d’internament i ha convidat la ciutadania a sumar-se amb peces de vestir blanques, en senyal de dol, i una flor per a “exigir justícia”. Amb aquest gest es pretén, segons fonts de l’organització, “reclamar que s’aclarisca què ha succeït, determinar les responsabilitats i sancionar els culpables”.

“Una vegada més, cridarem que es clausuren tots els CIE, perquè mentre en romanga algun obert, hi haurà persones que moriran tancades al seu interior”. A més, recorden que “deu persones han mort entre els seus murs o en el trasllat forçós al qual les van sotmetre” des que es van obrir els centres d’internament.

A València, a més de Marouane, han denunciat que al CIE de Sapadors hi ha hagut altres dues morts: A.B., marroquí de 55 anys que va morir el 16 d’octubre de 2010 en arribar a la porta des del centre de salut, on no li van detectar cap problema; i un ciutadà nigerià de 47 anys que va morir el 31 d’agost de 2008, després de caure desplomat a les dutxes sense que poguera ser reanimat.

També et pot interessar

stats