Les comunitats energètiques celebren el canvi legal per a constituir-se com una organització d'autoconsum

La comunitat energètica local el Castellar-l'Oliveral podrà abastir energia a tot el poble

Les comunitats energètiques celebren el canvi legal per a formar part d'una organització d'autoconsum / À Punt NTC

Satisfacció entre les comunitats energètiques després de l'anunci del govern espanyol d'ampliar al doble el límit per a formar part d'una organització d'autoconsum. Aquestes asseguren que marcarà un abans i un després en el model energètic a Espanya. 

És el cas de la comunitat energètica local el Castellar-l'Oliveral. De quedar-se curta, ara podrà arribar a qualsevol racó d'un poble on viuen 7.000 habitants. El límit des de fa dues setmanes és un quilòmetre, quan abans era 500 metres.

Aquesta comunitat energètica la formen 63 famílies i molts veïns se'n quedaren fora. “Amb les plaques solars a la teulada de l’institut i d’altres llocs serem capaços d’abastir energia a tot el poble, i fins i tot a pobles del voltant”, assegura Empar Puchades, presidenta de la comunitat. 

Instal·lada al sostre d'un edifici públic, aquest autoconsum és pioner i l'Ajuntament de València n'assessorà l'impuls. Fa només 72 hores que està en funcionament i ja rep visites, com per exemple d’una comunitat de Palma de Mallorca, que vol saber com funciona el seu model. 

També et pot interessar

stats