La Comunitat Valenciana viu el desembre més càlid dels últims 69 anys

Les temperatures de la última setmana han sigut sis graus superiors a la mitjana i semblants a les de finals d’abril.

Una parella s'endinsa en la mar a la platja de la Malva-rosa, en una imatge de dimarts passat
Una parella s'endinsa en la mar a la platja de la Malva-rosa, en una imatge de dimarts passat / Kai Försterling (Efe)

La Comunitat Valenciana ha registrat els 26 dies de desembre més càlids des d'almenys 1950, quan van començar els registres, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Segons aquest organisme, els tres períodes de desembre més càlids els han registrat en els últims cinc anys: 2015, 2018 i aquest 2019.

A més, durant aquesta última setmana (del 20 al 26 de desembre, tots dos inclosos), la Comunitat Valenciana ha registrat una temperatura mitjana de 6 graus superior al que es habitual en aquesta època. Com ha detallat Aemet, les temperatures dels últims dies són més prompte pròpies de l'última setmana d’abril.

El secretari general de l'Organització Meteorològica Mundial, Petteri Taalas, ja va advertir que, quan el 2019 acabarà, deixarà arrere una dècada "de calor excepcional" en tot el món i d'alts impactes causats per esdeveniments meteorològics extrems. Sembla que la Comunitat no quedarà al marge. D’acord amb Taalas, enguany serà, almenys, el segon o tercer any més calorós des que es fan registres.

També et pot interessar

stats