La Comunitat Valenciana, un dels pocs territoris que no ha demanat canviar de fase

Ceuta i les províncies de Toledo, Albacete i Ciudad Real tampoc han sol·licitat avançar en la desescalada.

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

La Comunitat Valenciana és un dels pocs territoris de l'estat espanyol que no ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat, autoritat única de la crisi sanitària, avançar de fase en la desescalada. D'aquesta manera, es quedarà una setmana més en fase 2, almenys fins al 14 de juny, inclòs.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera més prudent mantenir-nos en la fase 2 per a poder tindre "més potència" a l'hora de reactivar l'activitat econòmica d'ací a una setmana. A més, ha recordat que es va establir, des d'un primer moment, una duració mínima de catorze dies per a poder canviar de fase i que els rebrots que estan apareixent en alguns territoris de l'estat espanyol "generen inseguretat".

No obstant això, Puig ha defés la mobilitat interprovincial pel fet que tota la comunitat està en la mateixa fase. Per això, ha sol·licitat al Ministeri que almenys les persones que tinguen segones residències es puguen traslladar a altres províncies.

A més de la Comunitat Valencina, la ciutat autònoma de Ceuta i les províncies castellanomanxegues de Toledo, Albacete i Ciudad Real tampoc han demanat avançar a la desescalada, com sí que han fet la majoria de territoris de l'Estat. Els que han sol·licitat passar a fase 2 són la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó al complet, a excepció de la comarca d'El Bierzo que ja estava en fase 2, i Catalunya menys les àrees sanitàries de Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Arà que ja estan en aquesta fase des de dilluns.

D'altra banda, els territoris que han demanat passar a fase 3 són Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó, Extremadura, Múrcia, Andalusia al complet tot i que Màlaga i Granada només fa una setmana que estan en fase 2, les províncies de Castella-la Manxa de Conca i Guadalajara, les Illes Balears, a excepció de Formentera que ja està en fase 3, les Illes Canàries menys, La Gomera, El Hierro i La Graciosa; i la ciutat autònoma de Melilla.

Aquest diumenge començarà a tot Espanya la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma que s'allargarà fins al 21 de juny, moment en què deixaran d'estar vigents totes les normes extraordinàries establides per a combatre l'emergència sanitària. Com ja va anunciar Pedro Sánchez aquest fet obligarà a implementar una nova normativa amb un marc legal per a la denominada "nova normalitat".

També et pot interessar

stats