La Comunitat Valenciana, la tercera amb més emergències en nàutica recreativa

Entre el juny i el setembre de 2021 un total de 267 embarcacions van rebre atenció de Salvament Marítim

Fira de les embarcacions
Fira de les embarcacions

La Comunitat Valenciana va ser la tercera amb més emergències en nàutica recreativa durant els mesos d'estiu, només superada per les Illes Balears i Catalunya. Així, entre els mesos de juny i setembre de 2021 un total de 267 embarcacions van rebre atenció per part dels Centres de Coordinació de Salvament Marítim (CCS) a València i Castelló. També van ser assistides 652 persones en embarcacions d'oci, així com a 40 persones en altres activitats en la mar.

Així ho assenyala el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), que ha posat en marxa una nova campanya d'estiu de seguretat en la nàutica d'oci, promoguda per la Direcció General de la Marina Mercant i Salvament Marítim, en col·laboració amb la Guàrdia Civil i Anen, amb el lema "La mar és immensa. La responsabilitat que exigeix, també".

La campanya està dirigida a previndre accidents i episodis de contaminació marítima que afecten la nàutica d'oci, un sector que durant 2021 va concentrar el 53% de les emergències ateses entre juny i setembre per Salvament Marítim.

El CCS de València va concentrar el nombre més gran d'assistències, amb 250 embarcacions i 618 persones ateses. En el de Castelló la incidència va ser menor, amb 17 embarcacions i 34 persones assistides en aquesta mena de naus.

La campanya d'estiu de seguretat en la nàutica d'oci, que té la seua pròpia web, es concentrarà, sobretot, en els missatges preventius dirigits a usuaris de motos nàutiques i embarcacions menors que no necessiten titulació per al seu govern, i tindran com a principal suporte els comptes de Twitter de Mitma (@mitmagob) i Salvament Marítim (@salvamentogob) i la resta de xarxes socials de totes dues entitats, mitjançant l'ús de les etiquetes #SeguridadNáutica, #Riesgos0 i #CampañaPonteElChaleco.

També et pot interessar

stats