La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més parelles trenquen als jutjats

Les separacions i els divorcis per cada 100.000 habitants se situen en 46,4, una xifra per damunt de la mitjana nacional

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma que més dissolucions matrimonials per cada 100.000 habitants ha registrat enguany. Així, els jutjats han fet efectives 46,4 ruptures, una xifra només superada per Canàries (53,2) o La Rioja (47,9).

Les tres comunitats autònomes superen la mitjana nacional, que és del 41,2, segons les dades que ha oferit aquest dilluns el Consell General del Poder Judicial.

Només quatre comunitats han registrat menys dissolucions matrimonials que la mitjana nacional. Es tracta del País Basc (30), Castella i Lleó (33,7), Navarra (34,2) i Extremadura (34,5).

Al conjunt d’Espanya, els divorcis i les separacions van augmentar el 2021, després de l'any del confinament, però enguany han représ la tendència a la baixa d'exercicis anteriors: en el tercer trimestre es van registrar 19.501 dissolucions matrimonials en els òrgans judicials, un 3,1% menys que el mateix període de l'any previ.

No obstant això, el ritme de descens va ser inferior al del segon trimestre de l'any, que va ser del 8,8%.

També et pot interessar

stats