La Comunitat Valenciana té dèficit de places residencials per a majors de 65 anys

Els gerents de serveis socials denuncien que el nombre de places residencials a Espanya no s'ha incrementat al ritme que creix la població.

La Comunitat Valenciana té dèficit de places residencials per a majors de 65 anys
La Comunitat Valenciana té dèficit de places residencials per a majors de 65 anys

La Comunitat Valenciana té dèficit de places residencials per a majors de 65 anys. Segons un informe de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, en falten 20.844 per a assolir la ràtio de cinc per cada cent persones majors. A Espanya en falten més de 70.000.

L'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials denuncia que el nombre de places residencials per a persones majors a Espanya, "no s'ha incrementat al ritme que exigeix el creixement de la població major de 65 anys". Aquesta ha passat de huit milions de persones en 2010 a nou milions en 2019. Però en aquest període el nombre de places residencials només s'ha incrementat en 12.353, segons un informe de l’Imserso.

De fet, la ràtio de places residencials per cada cent persones majors s'ha reduït de 4,56 a 4,21, i només cinc comunitats autònomes compleixen amb la ràtio de tindre cinc places per cada cent persones.

Els gerents de serveis socials denuncien que, a més, les places públiques, "que són les que garanteixen l'accés a aquest servei de totes les persones que el necessiten", només constitueixen 2,5 per cada cent majors de 65 anys, és a dir, la meitat de l'aconsellable.

A la Comunitat Valenciana, de les 27.327 places residencials en 2018, vora la meitat són de finançament públic, el 48% (13.027) i el 52% són privades (14.300). A més, la valenciana està entre les autonomies amb un preu per a les places públiques més baix, inferior als 7.000 euros.

Així mateix, l'associació ha apuntat que la manca de les places residencials se centra en les grans urbs, mentre que el problema de les zones rurals és que no estan adaptades a les necessitats dels majors.

També et pot interessar

stats