La Comunitat Valenciana té actius un de cada quatre casos detectats

La xifra de persones recuperades ja supera els 9.000 i en les últimes 24 hores s'han detectat 56 contagis i 6 morts.

La Comunitat Valenciana té actius un de cada quatre casos detectats
La Comunitat Valenciana té actius un de cada quatre casos detectats

La Comunitat Valenciana té ara mateix 3.497 casos actius de coronavirus, fet que suposa només un de cada quatre dels que ha detectat la Conselleria de Sanitat des que va començar la crisi sanitària i més de 9.000 persones ja han aconseguit superar la malaltia que provoca el virus, la Covid-19. Són les principals conclusions que deixa l'actualització de dades que ha fet aquest dimarts la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i que evidencien que la incidència del coronavirus sobre el territori és menor cada dia que passa.

Barceló ha destacat que en les últimes dues setmanes, la xifra d'altes ha crescut un 41,5%, mentre que l'augment en els últims set dies és del 21%. En les últimes hores s'han aprovat 144 altes hospitalàries (7 a la província de Castelló, 69 a Alacant i 68 a València). L'increment percentual respecte del balanç total del dia anterior és de l’1,6%, prou per damunt de la taxa de creixement dels contagis. Des de l'inici de la pandèmia s'han curat 9.089 persones a la Comunitat Valenciana.

Sanitat ha detectat 11 nous casos mitjançant prova de PCR: 2 a la província de Castelló, 6 a la de València i 3 a la d’Alacant. Aquesta xifra suposa un 2,6% dels casos que s'han notificat aquest dimarts a tot Espanya i engrossa només en un 0,1% la xifra total registrada en el territori fins dilluns. A més, s'han diagnosticat altres 45 a través de tests ràpids d'anticossos (26 a Alacant i 19 a València), el que eleva a 56 la xifra de contagis d'aquest dimarts. El recompte total de persones contagiades i diagnosticades mitjançant PCR al territori valencià s'eleva a 10.740, mentre que si es comptabilitzen també els tests ràpids la xifra arriba a 13.937.

En les últimes hores han mort amb el virus sis persones més, el que suposa un increment en el total del 0,45%. D'elles, 4 eren majors de residències, i una cinquena víctima mortal era tècnica d'infermeria a l'Hospital d'Alcoi i feia un mes que estava hospitalitzada. Aquesta ha sigut l'única mort registrada a la província d'Alacant, mentre que a la de Castelló se n'han registrades tres, i les altres dues restants han sigut a la de València. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 1.351 persones diagnosticades amb el virus.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 458 persones hospitalitzades, 20 menys que dilluns. D’aquestes, 37 són de la província de Castelló (9 a l’UCI), 136 de la d’Alacant (38 a l’UCI) i 285 de la de València (35 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 82 persones, cinc menys que el dia anterior.

Fins ara, 2.641 professionals de la sanitat s’han contagiat amb el virus. D’ells, a 1.903 ja els han donat d’alta i 738 són actius, segons les dades facilitades per la Conselleria.

Pel que fa al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, se n’han fetes 211.959, entre PCR i tests ràpids. Des de dilluns, s'han practicat 3.118 PCR.

93 residències amb casos

Des de dilluns, els geriàtrics que presenten casos de coronavirus a hores d'ara es redueix en un, fins als 93. La consellera Barceló ha detallat que 13 estan a la província de Castelló, 35 a la d’Alacant i 45 a la província de València. Es mantenen en 30 els que hi ha sota vigilància sanitària (9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València). Des que va començar la pandèmia, han perdut la vida 504 majors interns de residències.

També et pot interessar

stats