La Comunitat Valenciana té més de 2.500 casos actius de Covid-19, un 47% més que fa una setmana

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 252 contagis nous, 80 d’aquests vinculats a 17 brots i una mort en les últimes 24 hores.

Una terrassa de la plaça de la Mare de Déu de València
Una terrassa de la plaça de la Mare de Déu de València / Europa Press

Més de 2.500 persones a la Comunitat Valenciana són, a hores d’ara, contagis actius de Covid-19, un 47% més que ara fa set dies. Després dels 252 nous contagis confirmats aquest dimarts per la Conselleria de Sanitat Universal, la xifra de casos actius continua repuntant, fins als 2.515, i ja superen en més de 800 els del dimarts passat, quan se situaven en 1.711. Part d’aquests nous contagis es vinculen als 17 brots, que sumen un total de 80 noves infeccions. També s’ha registrat una nova defunció i la xifra de víctimes s’eleva fins a les 1.483.

Les hospitalitzacions, per la seua banda, també han experimentat un important repunt: hi ha 27 pacients més ingressats que dilluns, el que suposa un 14,75% més i una xifra total de 210 pacients d’acord amb les xifres facilitades per la Generalitat. L’increment ha sigut més limitat en el cas de les unitats de cures intensives, que acullen 18 pacients, dos més que ahir. Malgrat aquesta escalada, la responsable de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha insistit que “els ingressos hospitalaris representen menys del 10% dels que hi va haver durant el pic màxim de la pandèmia a l'abril”.

Pel que fa a la distribució territorial, els hospitals de València concentren la majoria de pacients (147), seguits dels d’Alacant (57) i els de Castelló (6). D’aquests pacients amb Covid-19, el 14% tenen menys de 34 anys, mentre que el 43% són majors de 65, la qual cosa evidencia el descens en la franja d’edat que majoritàriament contrau la malaltia, com han alertat les autoritats sanitàries durant les últimes setmanes. Les UCI de Castelló continuen sense acollir cap pacient, però a les de València n'hi ha 11 i, a Alacant, 7. La meitat dels pacients que estan a les UCI tenen més de 65 anys i cap d’ells és menor de 35.

Dels 141 nous contagis identificats a València per proves PCR, 4 corresponen a un brot amb origen vacacional localitzat a Bétera, cinc a un altre de la Pobla de Vallbona i 41 nous positius a 8 brots que se situen a València, Alboraia, Sedaví i Manises. Aquest últim, el de Manises, és el brot més nombrós, ja que s'hi vinculen 17 contagis amb un origen social.

A les comarques del nord s’han identificat 33 nous contagis, alguns d’aquests associats a brots d’Almassora, Vistabella del Maestrat, Vallat i Castelló de la Plana. Per últim, a les comarques del sud hi ha 78 noves infeccions, algunes de les quals s’atribueixen als focus detectats a la Vila Joiosa, Tibi o Dénia.

Els centres sociosanitaris sumen una desena de nous casos, 6 dels quals corresponen a residents i 4 a treballadors d’aquests espais. Hi ha tres centres de persones majors més que el passat dimarts amb casos de Covid-19 actius, de manera que actualment 19 residències acullen algun usuari amb coronavirus. A més, tres residències de persones amb discapacitat i dos centres de menors presenten també algun cas actiu entre els seus usuaris.

També et pot interessar