La Comunitat Valenciana tanca l’any amb vora 10.000 casos de violència de gènere actius

Del total, hi ha 3.769 casos amb menors d'edat a càrrec de la víctima.

La Comunitat Valenciana tanca l’any amb vora 10.000 casos de violència de gènere actius
La Comunitat Valenciana tanca l’any amb vora 10.000 casos de violència de gènere actius

La Comunitat Valenciana va tancar el 2020 amb 9.930 casos actius en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén). Són 30 casos més respecte a les dades oficials del mes anterior, als quals cal sumar 81.319 casos detectats des de 2007, any en què es van iniciar els registres.

Dels 9.930 casos actius en el territori valencià a final d’any, 85 representaven un risc alt; 1.056, mitjà; 4.080, baix i 4.709 casos es van classificar com a "risc no determinat". L'estadística no recull cap cas en risc extrem en l'últim dia de l'exercici de l'any passat.

En el conjunt, segons l'estadística que proporciona el govern espanyol, entre el total dels casos actius figuren 3.769 casos amb menors d'edat a càrrec de la víctima: Alacant (1.517), Castelló (502) i València (1.750).

Davant aquestes dades, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat el compromís "ferm i decidit del govern d'Espanya en la lluita contra la violència masclista". Calero ha insistit que les polítiques d'igualtat i de lluita contra la violència masclista “han sigut i són un dels pilars fonamentals” de l’executiu, que "aposta pel feminisme com el gran canal de desenvolupament de la democràcia del segle XXI".

Sistema VioGén

El sistema VioGén aglutina les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere i pretén integrar tota la informació d'interés que s'estime necessària. Permet proporcionar a la víctima un pla de seguretat personalitzat amb mesures d'autoprotecció i efectua una labor preventiva, emetent notificacions automatitzades, quan es detecte alguna incidència o esdeveniment que puga posar en perill la integritat de la víctima.

La Comunitat Valenciana és ja la segona autonomia amb més cossos de policia local adherits al sistema VioGén, amb 106 municipis dels 498 adherits a tot Espanya.

Des que es van iniciar els registres, en 2003, 1.078 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles. Durant 2020, van ser 45 dones les assassinades a Espanya, cinc a la Comunitat Valenciana, que van deixar 26 menors orfes.

També et pot interessar

stats