La Comunitat Valenciana tanca el 2019 amb 29 milions de turistes

Colomer destaca que estan “raonablement ben preparats” per al Brexit i que estan acordant una proposta per a reforçar aquest mercat.

Ciclistes davant la Ciutat de les Arts i les Ciències, en una imatge d’arxiu
Ciclistes davant la Ciutat de les Arts i les Ciències, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’estimació de visites a la Comunitat Valenciana ha superat els 29 milions durant el 2019. Vora 20 milions corresponen a turistes espanyols. No obstant això, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha precisat que l'important no és “comptar caps”, sinó millorar la rendibilitat i diversificar el producte.

Colomer ha apostat per avançar cap al turisme cultural, musical, de turisme, accessible o de LGBTI, a més de vertebrar el territori de manera que s’incorporen les àrees rurals a l’oferta turística.

Pel que fa a les xifres de què es disposen fins ara, la rendibilitat mitjana va créixer entre un 3% i 4% el 2019, encara que ha matisat que aquest increment varia notablement segons les zones. Les que viuen “el seu gran moment”, segons ha indicat, són les ofertes de “sol i platja” que es complementen amb plans culturals, gastronòmics o nàutics”.

Preparar-se per al Brexit

D'altra banda, Colomer ha assenyalat que la Comunitat Valenciana està “raonablement ben preparada” per a afrontar el Brexit, previst per al 31 de gener. Ara mateix els turistes britànics suposen el 31% de les arribades internacionals. Ha assegurat que estan acordant una proposta per a reforçar l’oferta turística en el mercat britànic per a descartar tots els “rivals possibles”.

També et pot interessar

stats