La Comunitat Valenciana supera el milió de vacunes rebudes

La Generalitat espera una partida imminent de 120.000 dosis d'AstraZeneca i la setmana que ve rebrà 125.000 dosis més de Pfizer.

Vacunació docents
Vacunació de docents / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana superarà aquest divendres el milió de vacunes rebudes, amb l'arribada d'una nova partida de 120.000 dosis d'AstraZeneca. Una proporció suficient per a immunitzar mig milió de persones, ja que els preparats s'administren en dues dosis.

La informació l'ha donada el president de la Generalitat, Ximo Puig, que en declaracions a À Punt ha informat que amb aquesta nova partida es vol començar a vacunar persones de menys de 65 anys, l'edat límit a què s'ha ampliat a Espanya l'administració del preparat d'AstraZeneca. La planificació preveu vacunar en sentit descendent d'edat, i quan es complete la immunització d'aquest grup es començarà amb les persones de 64 anys, i així successivament.

Puig ha recordat que aquest dijous s'haurà inoculat la primera dosi d'AstraZenca al conjunt del personal dels centres educatius, vora 150.000 persones, i ha celebrat que la setmana que ve es completarà la vacunació en persones majors de 80 anys, gràcies a una nova partida de 125.000 dosis de Pfizer, que també permetrà començar a citar les persones de 79 anys cap avall. "La immunització de les persones més majors, suposa protegir els més vulnerables", ha destacat el cap del Consell.

L'últim informe sobre vacunació del Ministeri de Sanitat constata que la Comunitat Valenciana ha administrat ja més de 768.000 dosis de les diferents vacunes contra el coronavirus, el 84,3% de les que ha rebut, una xifra lleugerament superior a la mitjana de l'Estat, però per sota d'altres autonomies.

El president de la Generalitat ha insistit aquest dijous a reclamar "més dosis per a poder activar una vacunació massiva perquè a l'estiu estiga el 70% de la població vacunada". "El problema que ens hem trobat és que, de moment, no tenim prou vacunes", lamenta Puig, que estima que les partides de la pròxima setmana permetran avançar en aquest objectiu d'immunització.

També et pot interessar

stats