La Comunitat Valenciana supera el centenar de morts per tercer dia consecutiu, amb 106 defuncions en un dia

La pressió hospitalària es manté a la baixa, amb 2.806 persones ingressades, 561 d’elles a les UCI.

El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus ingressat a l'UCI
El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus ingressat a l'UCI / Pedro Puente Hoyos (Efe)

Les morts per coronavirus continuen registrant màxims a la Comunitat Valenciana. Per tercer dia consecutiu, s’ha superat el centenar de defuncions en només un dia, amb 106 nous decessos aquest dijous. Són ja 5.796 les persones que han mort des de l’inici de la pandèmia.

El de les defuncions és l’únic indicador epidemiològic que encara suma xifres rècord al territori valencià, on pràcticament tots els registres mostren una tendència a la baixa dos setmanes després de l’entrada en vigor de les mesures més restrictives de la tercera onada. Per tercera setmana consecutiva, la xifra mitjana de defuncions frega el centenar de morts, uns registres insòlits des de l’inici de la crisi sanitària.

En canvi, la corba dels contagis per Covid-19 sí que mostra una tendència positiva. Aquest dijous, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.911 positius en les últimes 24 hores, una xifra que s’allunya molt dels vora 8.000 contagis diaris que es comunicaven fa tres setmanes. La xifra total de casos se situa ja en 358.444 persones.

Aquesta caiguda va acompanyada de la davallada dels casos actius. Hui dia hi ha 42.031 persones contagiades per coronavirus, vora 30.000 menys que el passat 28 de gener, fa dos setmanes. El casos actius suposen l’11,36% del total de positius que s’han registrat des del començament de la crisi sanitària.

Les hospitalitzacions i les UCI, a la baixa

La pressió hospitalària manté la seua tendència a la baixa. En aquests moments hi ha 2.806 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 189 menys que dimecres. La pressió a les unitats de cures intensives també s’alleugereix, tot i que d’una manera menys accentuada. Hui dia hi ha 561 malalts de Covid-19 que ocupen un llit en cures intensives, 18 menys que els notificats dimecres passat.

També et pot interessar

stats