La Comunitat Valenciana supera les 300 morts i els 5.000 contagis

En les últimes hores han mort 43 persones, la xifra més alta fins ara, però s'alenteix el ritme de creixement de positius.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana supera les 300 morts i els 5.000 contagis

El coronavirus continua estenent-se per la Comunitat Valenciana, però comença a alentir-se el ritme de contagi. L'últim balanç de diagnòstics deixa 326 casos nous, un 6,8% més respecte a la jornada anterior. L'increment de nous positius respecte a diumenge s'ha reduït un 56,5%. Per províncies, 105 s'han registrat a Alacant, 177 a la de València i 44 a la de Castelló. En el còmput global del territori, la xifra de positius ascendeix a 5.110: 586 a la província de Castelló, 2.685 a la de València i 1.839 a la d’Alacant.

El ritme de contagi decreix, però la mala notícia continuen sent les morts. En les últimes 24 hores s’han registrat 43 defuncions més respecte al dia anterior, un 16%. De nou, és la xifra més roïna des que va començar la crisi, després que diumenge se’n van comptabilitzar 33 noves. Des de l'inici de la pandèmia han mort 310 persones diagnosticades amb el virus: 32 a Castelló, 143 a València i 135 a Alacant.

Les altes després de la malaltia deixen una altra dada positiva. En les últimes hores 24 hores l'han rebuda 24 pacients, el que suposa un augment del 14,9% respecte a diumenge. En total, ja són 185 les persones que s'han recuperat del virus des de l'inici de la pandèmia: 9 a Castelló, 46 a Alacant i 130 a la de València.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat també que hi ha 2.042 persones hospitalitzades, 241 a la província de Castelló (38 a l’UCI), 714 a la d’Alacant (118 a l’UCI) i 1.087 a la de València (180 a l’UCI). Segons ha afirmat, les unitats de cures intensives estan ocupades al 63%. Un 16,5% de totes les persones hospitalitzades estan ingressades en alguna UCI.

Així mateix, 826 professionals sanitaris han donat positiu, i 13.970 proves han donat negatiu. En la borsa de treball específica, creada per a incorporar nous professionals sanitaris a la gestió de la pandèmia, s’han incorporat 2.100 professionals de tots els camps de la sanitat des que es va posar en marxa.

Pel que fa a la reducció de nous casos respecte a ahir, la consellera ha explicat que “s’ha augmentat el nombre de proves diagnòstiques en els darrers dies. És cert que el cap de setmana hi ha hagut una baixada en el nombre de telefonades al número habilitat. En tot cas les mesures de confinament han d’influir en el resultat de positius, però encara necessitem una sèrie de tres o quatres dies més per a veure la tendència i saber si hem arribat al pic de contagis”.

Situació a les residències de majors

Pel que fa a la situació a les residències de persones majors, hi ha 69 residències amb almenys un cas positius de la Covid-19: 7 a la província de Castelló, 17 a la d’Alacant i 45 a la de València. Ací s’han registrat 399 positius entre els residents (50 a Castelló, 159 a Alacant i 190 a València) i 112 entre els treballadors. Des de l’inici de la crisi, han mort 73 residents: 4 a Castelló (3 a Morella i 1 a Vila-real), 45 a Alacant (32 a Alcoi, 3 a la Vila Joiosa, 2 a Petrer, 2 a Onil, 1 a la Nucia, 1 a Callosa d’en Sarrià i 4 a Alacant). En el cas de la província de València s’han registrat 24 morts de residents (20 a Torrent, 1 a Picanya, 1 a Sedaví, 1 a Teresa de Cofrents i 1 a València). A més, la Conselleria de Sanitat continua fent una vigilància activa en 7 residències.

Sobre la possibilitat d’incorporar al sistema sanitari valencià metges provinents de Cuba, com ha passat en països com Itàlia, la consellera ha explicat que es contempla “la possibilitat de dur metges d’altres països en funció de com evolucione la pressió assistencial en el desenvolupament de la pandèmia i també per la necessitat de renovar equips si la gestió de la pandèmia s’allarga en el temps”.

Les UCI, al 63% d'ocupació

D'altra banda, ha explicat que l’ocupació de les UCI està actualment a les 63% a la Comunitat Valenciana, “un índex assumible” segons la consellera perquè “s’aniran incorporant unitats i aniran quedant alliberades d’altres a mesura que avance la pandèmia”. Barceló ha explicat també que s’ha creat un comandament únic pel que fa a la gestió de les UCI que engloba el conjunt d’unitats de la Comunitat Valenciana.

Finalment respecte a la construcció dels hospitals de campanya Barceló ha explicat que demà començarà l’arribada dels camions a la zona habilitada al costat de l’hospital La Fe de València per a portar el material dels diferents mòduls que començaran a muntar-se el dia 1, per tal d’acabar el muntatge entre l’11 i el 12 d’abril. En el cas dels hospitals d’Alacant i Castelló situats al costat dels respectius hospitals generals, la consellera ha informat que el muntatge dels mòduls començarà en els dos casos el dia 3 i acabarà previsiblement entre el 13 o 14 d’abril.

També et pot interessar

stats