La Comunitat Valenciana suma tres morts per Covid-19, la xifra més alta en vora dos mesos

El ritme de contagis diaris s'ha incrementat un 60% des de principis de mes i torna als nivells de principis de maig.

Tres turistes fan una foto mentre recorren la ciutat de València, inusualment buida de turistes aquest agost, a causa de la crisi sanitària
Tres turistes fan una foto mentre recorren la ciutat de València, inusualment buida de turistes aquest agost, a causa de la crisi sanitària / Ana Escobar (Efe)

Continua l’escalada del coronavirus a la Comunitat Valenciana, que aquest dimecres suma 271 nous contagis, una xifra que suposa vora 150 més que fa dues setmanes. De fet, el ritme de contagis diaris s'ha incrementat un 60% des de principis de mes i tornaals nivells de principis de maig. A hores d’ara hi ha 2.533 casos actius, alguns d’aquests vinculats als 18 nous brots detectats en les últimes 24 hores. A més, la pandèmia ha tornat a mostrar la seua pitjor cara i es cobra tres vides més, la xifra més alta en vora dos mesos. Des del 17 juny, quan es van registrar quatre defuncions no s’havien acumulat tantes víctimes en una mateixa jornada.

Una realitat més positiva és la que ofereix el balanç d’hospitalitzacions, que tot i superar en un centenar els ingressos de fa quinze dies, presenta un descens de 25 pacients respecte a dimarts. D’acord amb les dades de la Conselleria de Sanitat Universal, hi ha 185 persones ingressades: 130 a València, 50 a Alacant i 5 a Castelló.

Els ingressos a les unitats de cures intensives també experimenten un lleuger descens, atés que hi ha 19 pacients, un menys que en la jornada anterior. Una dotzena dels pacients més greus estan a les UCI de València i uns altres 7 a les d’Alacant. A pesar de l’increment de les hospitalitzacions en les últimes setmanes, els ingressos a les UCI no han augmentat en la mateixa proporció. Fa dues setmanes, el 29 de juliol, se'n registraven huit, i dues més dimecres passat.

A banda de la xifra global de contagis, també repunten els que s’han identificat a les residències. Catorze usuaris i dos treballadors han donat positiu en la última jornada, la xifra més elevada d’aquesta setmana, ja que en els dies anteriors s’identificava una desena de positius. Així, hi ha 23 centres sociosanitaris que acullen usuaris amb algun cas actiu (18 residències d’ancians, 3 de persones amb discapacitat i 2 centres de majors).

Quant als 271 nous contagis confirmats per proves PCR, 170 es localitzen a València, 89 a Alacant i 12 a Castelló. Les noves infeccions són 19 menys que les confirmades aquest dimarts, però 157 més que les registrades l’últim dimecres de juliol, quan n’hi va haver 114.

Huit dels 18 brots confirmats per Salut Pública es concentren a València i la seua àrea metropolitana -Paiporta, Alfara del Patriarca, Xirivella o Torrent- i en tots els casos presenten entre tres i sis afectats. A més, la Pobla de Farnals, Moixent, Carcaixent, Càrcer o Picassent són altres localitats que presenten focus de contagis a les comarques del centre. A les comarques del nord, Vinaròs i Borriana sumen sis nous positius, tres en cadascun dels dos brots, i Albatera, al Baix Segura, afig un altre brot amb cinc casos.

Les trobades amb familiars o amics estan darrere de 13 dels 18 brots nous, seguit pels trasllats per vacances (tres brots) i un altre associat al lloc de treball.

D’altra banda, les tres persones mortes, dos d’Alacant i una altra de Castelló, eleven fins a 1.486 les víctimes que s’ha cobrat el virus des que va començar la pandèmia.

També et pot interessar

stats