La Comunitat Valenciana suma 485 nous contagis, la xifra més alta des del 29 de març

Es freguen els 3.000 casos actius i s'han detectat 13 brots més. Hi ha 218 persones hospitalitzades, més del triple que fa un mes.

Una sanitària fa una prova diagnòstica a una pacient
Una sanitària fa una prova diagnòstica a una pacient / Europa Press

L'avanç del coronavirus a la Comunitat Valenciana continua sent imparable. En les últimes 24 hores s'han diagnosticat 485 nous contagis, 127 més que aquest dijous i 448 més que fa un mes. Així, s'assoleix el volum de contagis que es registrava fa quasi cinc mesos, el 29 de març, quan se'n van detectar 750, comptabilitzats per PCR i tests ràpids. Aquestes dades eleven a 2.918 els casos actius.

La xifra d’hospitalitzats també creix significativament en l’últim balanç oferit per la Conselleria de Sanitat Universal, ja que en les últimes 24 hores, dèsset persones més han ingressat als centres sanitaris valencians. A hores d’ara hi ha 218 persones hospitalitzades, fet que suposa triplicar la xifra de fa només un mes: el 14 de juliol hi havia 64 pacients amb Covid-19 als hospitals valencians.

En el vessant positiu, tres dades. No hi ha cap nova defunció, tampoc es registren nous contagis a les residències i hi ha un geriàtric menys que ahir amb casos actius. És l'única lectura optimista que es pot fer en una jornada en què Sanitat Universal ha confirmat tretze nous brots, onze dels quals s’han originat al voltant de reunions amb familiars o amics. De fet, el risc que suposen aquestes reunions han motivat les últimes restriccions en l’oci nocturn que ha anunciat el Ministeri de Sanitat, així com les limitacions que ja s’han implantat a la ciutat de València per part de la Generalitat.

Una desena de contagis a Peníscola

El brot amb més afectats es localitza a Peníscola, on hi ha una desena de nous contagis. València concentra tres nous focus i la seua àrea metropolitana dos, un a Massamagrell i un altre a Aldaia. Per la seua banda, Oriola suma dos brots nous, amb set afectats en conjunt. Dénia i Fuenterrobles tenen un focus actiu cadascun vinculat a l’entorn laboral, mentre que Castelló de la Plana, Vinaròs i Ibi són altres de les localitats sumen nous focus.

D’aquesta manera, les comarques del centre acumulen 347 nous contagis; les del sud, 97; i les del nord, 37. La xifra total de positius, des del començament de la pandèmia, se situa en 16.791, dels quals 2.918 estan actualment actius.

Tot i que la consellera de Salut Pública, Ana Barceló, defensava aquest dijous que encara no hi ha saturació, als hospitals ja hi ha 218 persones ingressades: 148 als centres de València, 63 a Alacant i set a Castelló. Aquestes dades contrasten amb les de les hospitalitzacions de fa un mes. El 14 de juliol hi havia tres vegades menys pacients, donat que n'hi havia 64 amb Covid-19 als hospitals valencians.

Les unitats de cures intensives (UCI) continuen rebent un goteig de pacients, encara que, afortunadament, la xifra d’ingressos en aquestes àrees no creix en la mateixa proporció que les hospitalitzacions. Així, si al començament de la setmana hi havia setze pacients amb coronavirus a les UCI valencianes, el divendres acullen huit més. Dels 24 pacients que estan a les UCI aquest divendres, catorze es troben a les de València i deu a les d’Alacant.

D’altra banda, hi ha tres residències de persones majors sota vigilància activa de control sanitari, dues d’elles a València i una altra a Castelló. No obstant això, dènou geriàtrics tenen algun cas positiu entre els seus residents. El mateix ocorre en cinc residències de persones amb discapacitat i dos centres de menors.

També et pot interessar