La Comunitat Valenciana suma 158 casos i 19 morts, però les altes superen la mitjana espanyola

Fins ara s'han contagiat 11.816 persones, 1.225 han mort i que 6.599 han superat la Covid-19.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana suma 158 casos i 19 morts, però les altes superen la mitjana espanyola

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que en les últimes 24 hores s'han detectat 158 casos més de coronavirus a la Comunitat Valenciana: 23 a la província de Castelló, 80 a la de València i 55 a la d’Alacant. Suposa una baixada significativa, pròxima al centenar, dels nous positius registrats dimarts, i un increment en l'acumulat de casos des de l'inici de la pandèmia de l'1,3%. En total hi ha 11.816 persones que han contret la Covid-19 en tot el territori.

Les altes, tot i això, continuen donant dades esperançadores. Aquest dimecres s'han notificat 176 de noves, 70 més que les de dimarts: 43 s’han donat a Castelló, 86 a Alacant i 47 a València. Suposa un increment del 2,7%, un percentatge que supera per més del doble el creixement dels contagis. Un total de 6.599 persones s'han recuperat ja de la malaltia, xifra que suposa que el 56% de tots els positius registrats des que va començar la crisi han superat el virus. Barceló ha destacat que aquest percentatge d'altes està per damunt de la mitjana espanyola. A hores d'ara, hi ha a la Comunitat Valenciana 3.992 casos actius de coronavirus, un 33,7%.

Les morts diàries tornen a pujar lleugerament, en passar de les 12 registrades dimarts a les 19 de les últimes 24 hores (l'increment respecte al balanç del dia interior és de l'1,5%). Dues de les últimes defuncions s'han registrat a Castelló, 6 a Alacant i 11 a València. Més de la meitat, 12, s'han produït en residències de majors. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 1.225 persones diagnosticades amb el virus.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 716 persones hospitalitzades, 37 ingressos menys que dimarts. D’aquestes, 71 són de la província de Castelló (13 a l’UCI), 167 de la d’Alacant (54 a l’UCI) i 478 de la de València (68 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 135 persones, 4 menys que dimarts.

Dels professionals sanitaris que s'han contagiat amb el virus, 1.281 han rebut l'alta: 190 a Castelló, 579 a Alacant i 512 a València. Ara mateix hi ha 762 professionals amb casos actius.

Continuen baixant les residències afectades: 84

A hores d'ara hi ha 84 residències de majors afectades per la pandèmia, cinc menys que dimarts. Barceló ha destacat que el 43% de les que havien registrat algun cas, ja no en tenen a hores d'ara. A més, aquest dimecres n’hi ha dues menys sota vigilància activa sanitària (29).

La Generalitat proposarà fer la desescalada per departaments de salut

Sobre el pla de desescalada estructurat en quatre fases que va aprovar dimarts el Consell de Ministres, la consellera de Sanitat Universal ha explicat que “s’espera arribar a la fase final al voltant del 22 de juny”. Barceló ha afegit que abans de canviar de fase caldrà "consolidar les mesures de control de contagi i l’anàlisi epidemiològica", i ha assegurat que, tot i que el govern espanyol liderarà el procés de desescalada, les autonomies tindran "capacitat de fer propostes en l'aplicació”.

En el cas de la Comunitat Valenciana, Sanitat proposarà que es tinguen en compte els departaments sanitaris a l’hora d’aplicar les diferents fases: "Considerem que les fases anunciades per Pedro Sánchez han de fer-se des d'una asimetria", ha dit Barceló. El govern valencià també obri la possibilitat de fixar franges horàries per a evitar aglomeracions, especialment en el transport públic. La Generalitat, ha explicat la consellera, vol establir un marc de col·laboració amb els ajuntaments per a l’aplicació de les mesures.

Segons estima la Conselleria, es preveu que la fase 0 siga entre el 2 i el 10 de maig; la fase 1 entre l’11 i el 24 de maig; la fase 2 entre el 25 de maig i el 7 de juny; i la darrera fase entre el 8 i el 21 de juny. Aquestes dates sempre estaran condicionades per l’evolució epidemiològica.

També et pot interessar

stats