La Comunitat Valenciana serà la primera a obrir els balnearis per a les persones majors

El programa de termalisme valencià 2021-2023, que contempla una oferta de 20.300 places, començarà a tot tardar l’1 d’agost

Instal·lacions aquàtiques que ofereixen els balnearis
Instal·lacions aquàtiques que ofereixen els balnearis / À Punt NTC

Els balnearis de la Comunitat Valenciana seran els primers d'Espanya a reobrir les portes per a les persones majors aquest estiu amb la represa del programa de termalisme, després de la seua paralització l'any passat. S'iniciarà a tot tardar l'1 d'agost, encara que podria ser abans en funció dels contractes.

Així ho han anunciat aquest divendres la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, després de mantindre una reunió amb representants del sector. El programa de termalisme valencià 2021-2023 contempla una oferta de 20.300 places d'estades en balnearis: 9.922 per a enguany i 10.378 per als dos pròxims. La Generalitat té prevista una línia de finançament de 5.106.195 euros.

Façana del balneari de Cofrents
Façana del balneari de Cofrents / À Punt NTC

Huit dies en pensió completa i tractaments termals

El programa inclou huit dies amb allotjament en habitació doble, manutenció en pensió completa i tractaments termals adequats a les necessitats. Es desenvolupa en cinc balnearis: el de Montanejos a l'Alt Palancia; Benassal, a l’Alt Maestrat; la Vilavella, a la Plana Baixa; la Font Podrida, a Requena (plana d’Utiel-Requena); i el de Cofrents, a la Vall de Cofrents-Aiora. 

A més de l'ús terapèutic de les aigües medicinals, els beneficiaris podran fer ús d'una sèrie de programes lúdics, d'oci i temps lliure programats. Segons ha explicat Oltra, “suposa una activitat rehabilitadora per als majors i també compleix una funció social després de tant de temps d'aïllament i de tanta por al virus". 

També ha garantit que totes les estades seran segures perquè compten amb suport sanitari, psicològic i fisioterapeuta per a treballar. Una "remuntada emocional" que, per a Francesc Colomer, també ajuda a vertebrar la Comunitat Valenciana i dinamitzar l'economia i la societat per la importància dels balnearis en el turisme. El secretari general de l'Associació Valenciana de Balnearis, Miguel Ángel Fernández Torán, ha agraït la decisió "valenta, ambiciosa i amb sensibilitat" de la Generalitat i espera poder agilitzar els terminis i començar abans d'agost.

També et pot interessar

stats