La Comunitat Valenciana, la segona més urbanitzada de tot el litoral espanyol

El 23% dels hàbitats naturals costaners està amenaçat per la “urbanització massiva”.

El litoral alacantí, el més urbanitzat de les costes valencianes
El litoral alacantí, el més urbanitzat de les costes valencianes / Pere Ciudad Mas

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia més urbanitzada de tot el litoral espanyol. Així es desprén de l’informe A toda costa, elaborat per Greenpeace en col·laboració amb l’Observatori de la Sostenibilitat.

Enguany l’informe posa el focus en les àrees naturals que encara queden al litoral després de la urbanització “massiva” de les últimes dècades i en les “amenaces” que tenen davant seu.

L’estudi també reflecteix que el 23% dels hàbitats naturals costaners de la Comunitat Valenciana està amenaçat per la “urbanització massiva” i es troba fora de les figures de protecció de la natura.

A més, diversos megaprojectes urbanístics dissenyats fa anys durant la bambolla immobiliària que amb la crisi econòmica van quedar aturats “s’han tornat a reactivar”, segons adverteix.

Segons Greenpeace, es tracta d’un “fet preocupant atesa la gran pressió urbana que pateix, on la superfície urbanitzada és més del doble que la superfície d’hàbitats naturals sense protecció”.

En total, els hàbitats naturals costaners fora dels espais de protecció de la naturalesa ocupen 37.931 hectàrees, dels quals un 86,1% han sigut catalogats com d’interés comunitari per la Unió Europea i un 20,4% com a prioritaris per a la seua conservació.

També et pot interessar

stats