La Comunitat Valenciana, segona en persones processades per corrupció el 2019

A tot l'Estat es van dictar 91 sentències i el 71,42% van ser condemnatòries.

Imatge d'arxiu del juí
Imatge d'arxiu del juí / Arxiu

La justícia espanyola ha conclòs el 2019 un total de 42 procediments per corrupció, sis dels quals es van incoar a la Comunitat Valenciana. En aquests procediments s'han dictat actuacions per a obrir juí oral o de processament contra 254 persones, 42 d'elles al territori valencià.

Segons les xifres que ha publicat aquest dimecres el Consell General del Poder Judicial (CGPJ),

la Comunitat Valenciana és la segona amb més persones processades per corrupció, amb 42. La primera és Múrcia, amb 84 persones, i la tercera, Catalunya, amb 38.

En el total estatal, s'han processat 49 persones més que el 2018 i s'han dictat 91 sentències per aquesta activitat delictiva, el 71,42% condemnatòries.

Els procediments judicials tenen com a subjectes actius funcionaris públics, governants i polítics en l'exercici dels seus càrrecs i es refereixen a conductes amb afectació de diner públic.

Es tipifiquen com a delictes de prevaricació urbanística i administrativa, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, suborn, tràfic d'influències, malversació, fraus i exaccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i corrupció en les transaccions comercials internacionals.

També et pot interessar

stats