La Comunitat Valenciana, la segona d'Espanya en dissolucions matrimonials

Segons dades del Consell General del Poder Judicial, en el segon trimestre d'enguany n’hi ha hagut 7 per cada 10.000 habitants.

La Comunitat Valenciana, la segona d\'Espanya en dissolucions matrimonials
La Comunitat Valenciana, la segona d'Espanya en dissolucions matrimonials

La Comunitat Valenciana ha sigut en el segon trimestre del 2019 la segona autonomia, només superada per les illes Balears, amb la taxa més elevada de dissolució matrimonial, 7 per cada 10.000 habitants, segons les dades recollides pel Servei d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

A nivell nacional, el nombre de demandes de dissolucions matrimonials, separacions i divorcis s'ha reduït un 6,7% en el segon trimestre del 2019 respecte del mateix període de l'any anterior, fet que trenca el lleuger augment de l'1,2% que s'havia registrat durant els tres primers mesos de l'any.

Segons les dades, la major taxa de demandes de dissolució matrimonial per cada 10.000 habitants es va registrar a les illes Balears, i després a la Comunitat Valenciana, les Canàries, La Rioja, Andalusia, Catalunya i Múrcia. En canvi, les xifres més baixes s'han donat a Castella i Lleó, el País Basc, Castella-la Manxa i Extremadura.

Respecte de les separacions, es van presentar 832 demandes consensuades, un 15,4% menys que de gener a juny de l'any passat. Una tendència també a la baixa pel que fa als divorcis; les demandes consensuades es van reduir un 3,9%, i les no consensuades, un 9,3%.

També et pot interessar

stats